Punkig pop med attityd

Hultsfred lockar två typer av artister. Dels veteraner som haft sin första fylla vid Hulingen. Dels pinfärska artister med en betydligt större framtid. Nicole Sabouné tillhör den senare kategorin.

Unga Nicole Sabouné har en stor framtid. Foto: Sandra Madestam

Unga Nicole Sabouné har en stor framtid. Foto: Sandra Madestam

Foto:

Hultsfred 20142014-06-02 09:36


Sabouné slog igenom in tv4-fiaskot The Voice, där hon fick kontakt med Ola Salo. Det är också tillsammans med bland annat Ola Salo som Sabouné skrivit flera låtar till debutalbumet som släpptes i januari.
På scen framstår hon inte som någon färsking. Tvärtom. Det här är en målmedveten person som vet vad hon gör och som har total närvaro. Musiken är en modern kombination av pop och punk - och anslaget mörkt. Låtar som "Win this life", "Conquer and suffer" och "I surrender" har redan slagit och dikteras ut från festivalens största scen.
Låtarna - och kanske hela festivalen - hade gjort sig bättre i någon av ladorna, men Sabouné presterar en stark konsert för frusna hjärtan. Hon bör ha en strålande framtid till mötes.
Och just det är det paradoxala med hela festivalen. Så många duktiga, talangfulla, men hittills okända artister som spelar på en festival som hade sin bästa tid för så längesen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!