Stark berättelse om utanförskapet

Det enskilda utanförskapet finns i oss alla. Det sociala utanförskapet finns i förorterna. Nysvenskar är de nya statarna.

Dani M, till höger, har starka texter om utanförskapet. Foto: Sandra Madestam

Dani M, till höger, har starka texter om utanförskapet. Foto: Sandra Madestam

Foto:

Hultsfred 20142014-06-02 10:13


Därför är det inte så konstigt att den politiska musiken finns i rapen. Dani M, uppvuxen i Stenhagen utanför Uppsala, är inget undantag. SMan gör dock fel om man på att finnas i register och betraktas som kriminell.
Som Dani sjunger i "Motstånd": "men för dom är du bara en till blatte i statistiken/ständigt nervärderade av dom som kallas ledare(/sparkar på dom liggande och ger dom mera vikt i bagaget".

Inte bara politik
"Motstånd" är en stark uppmaning till kamp och flera låtar berör samma utanförskap. I "En sån som mej" är berättarkillen trött på att finnas i register och betraktas som kriminell. I "Meningslöst" råder uppgivenheten i förorten.
Men det finns mer än så i Danis repertoar. "Naiv" är en vacker kärlekslåt och allt är inbäddat i ett härligt reggaegung.
Det är också en av de mest uppskattade konserterna under festivalen. Den svenska rapscenen lockar allt fler. När man lyssnar på Dani M förstår man varför.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!