Flygande final för Lönnebergaträffarna

Genom åren har vi blivit vana vid att allt som visas på Lönnebergaträffarna finns på marknivå. Men på lördag, när säsongen avslutas, är det dags att lyfta blicken.

Anita Trybom, Pål Marnetorft, Johan Malm,och Evert Oscarsson lyfter blicken inför lördagens finalträff. Då ska det bli flyga av.

Anita Trybom, Pål Marnetorft, Johan Malm,och Evert Oscarsson lyfter blicken inför lördagens finalträff. Då ska det bli flyga av.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2018-08-28 21:00

För mitt under finalträffen vid Metropol i Hultsfred kommer inte mindre än fem veteranflygplan från mitten av 1960-talet att göra en överflygning och visa upp sig.

Ett minst sagt ovanligt inslag i veteranträffen, som serveras av Frivilliga Flygkåren, FFK i Norrtälje.

Eftersom de befinner sig på övning i trakten, har Evert Oscarsson på flygplatsen bjudit in dem att göra en överflygning över träffen.

– Det är fem flygplan, berättar han, tre Cessna och två PA 28-or som kommer. Dessutom kommer en extra, en Rallye som normalt hör hemma på Hultsfreds flygplats.

Men det blir förstås en hel del annat att titta på även på marken. Ett inslag med anknytning till flyget är förstås den minst sagt speciella brandbilen från 1977, som kommer tillbaka. Evert Oscarsson lovar att demonstrera den imponerande vattenkanonen på taket.

Den tolfte säsongen för Lönnebergaträffarna, den första i Hultsfred går in på finalvarvet. Pål Marnetoft och Anita Trybom som håller i trådarna, kan börja sammanfatta en framgångsrik sommar. Kanske framförallt då premiären sjätte juni, så då det blev överfullt med entusiastfordon på gräsplanen vid Metropol.

Charlotte och Tove Widerberg svarar för musiken under kvällen och Johannes Gardelöf är presentatör.

– Nu håller vi tummarna för bra väder, avslutar Anita Trybom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!