Soliga leenden när det bjöds på 50-talsmusik

Kan inte människor ta sig till kulturen, får kulturen komma till dem. I tisdags besökte Femtinge teater äldreboendet Solgården i Ingatorp.

Fondmedel bekostade den trivsamma samlingen.

Fondmedel bekostade den trivsamma samlingen.

Foto: Ivonne Svahn

Ingatorp2019-03-05 22:00

– Det vi gör idag värmer oss verkligen och är så viktigt. Att vi åker till dem som inte kan ta sig till kulturen, det är det som är grejen, säger Linda Elaine Byman i Femtinge teater.

De boende på Solgården men även anhöriga och några andra intresserade fick en trivsam stund med musikteater med sång och musik från 50- och 60-talet. Både svensk och amerikanska sånger sjöngs och tonerna svängde av både Elvis, Lill-Babs och Siv Malmkvist.

– Det är fantastiskt roligt att få göra det här, säger Linda Elaine Byman som tillsammans med Hans-Åke Andersson driver Femtinge teater.

Detsamma verkar publiken tycka. Dagen till ära äts det semlor och när Elvislåtarna sjungs klappar flera spontant med och någon ställer sig spontant upp och börjar dansa.

En samling med många leenden, som blev möjlig tack vare fondmedel.

– Jag har plockat lite från flera fonder, säger enhetschef Birgitta Olsson.

Femtinge teater, är hemmahörande i just Femtinge i Sävsjö, där Lina Elaine Byman och Hans-Åke Andersson driver sommarteater på en loge.

– Vi kör för sjätte säsongen och har hittills haft 9 000 besökare, förklarar Lina.

– I sommar ska vi göra "Drömmen om folkparken" Det är en resa tillbaka till folkparkens glansdagar på 50-,60- och 70-talet med musiken, händelserna och skandalerna men ändå med en modern touch. Det ska vara för alla, även de som inte var med då.

Just nu är de hemkomna från en turné kring Göteborg och Blekinge.

Teatern utsågs 2018 till "årets marknadsförare" i Sävsjö kommun.

Elvislåtar men även Lill-Babs sjöngs.
Elvislåtar men även Lill-Babs sjöngs.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!