"Jag hoppas att utställningen väcker lite tankar"

Konstnär Jolanta Johnsson är sommarboende i Malexander. I lördags hade hon vernissage på sina och dottern Nikas alster på biblioteket i Kisa.

Stefanie Beiber spelade harpa

Stefanie Beiber spelade harpa

Foto: Lars-Göran Bexell

KISA2018-07-28 16:03

Utställningarna avlöser varandra på biblioteket i Kisa. I lördags hade konstnär Jolanta Johnsson vernissage på sina och dottern Nikas alster.

– Det är landskapet, naturens rikedom och dess skönhet som alltid har inspirerat mig. Det är en stor förtjusning när man följer naturen, men vi har också ett klimathot när löven börjar falla på träden redan i augusti månad, sa Jolanta Johnsson när hon invigningstalade.

Det är abstrakt konst som den internationellt renommerade Jolanta Johnsson tillsammans med dottern Nika Johnsson ställer ut på biblioteket i Kisa. Jolanta Johnsson som är från polen Polen är sedan flera år även bosatt i malexander Malexander, disputerade i Krakow. Hon är lärare vid European Academy of Fine Arts. Jolanta är medlem i Kinda konstförening och bland meriterna märks även utställningar i Polen, Nederländerna, Tyskland och Grekland.

Under vernissagen bjöds det på musik av Stefanie Beiber på harpa. Även hon har sitt sommarboende i Malexander sedan 20 år tillbaka. Stefanie är professionell musiker hemma i Frankfurt i Tyskland.

– Min musik här i dag improviserar jag fram efter de tavlor som sitter på väggarna.

Ett par av Jolantas alster kallar hon för "Det gröna trädet" och "Gröna ön". Två verk som är helt kopplade till miljön och gjorda av avfallsmaterial.

– Jag hoppas att den här utställningen väcker lite tankar hos er, avslutade Jolanta Johnsson.

Utställning pågår fram till 28 augusti.

Konstnär Jolanta Johnsson framför "Det gröna trädet"
Konstnär Jolanta Johnsson framför "Det gröna trädet"
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!