"Nu väntar ett nytt spännande år"

När Kisa-Västra Eneby hembygdsförening hade årsmöte omvaldes styrelsen i sin helhet. Ordförande Emil Thuresson kan se tillbaka på ett år fyllt av aktiviteter.

Emil Thuresson basar för Kisa-Västra Eneby hembygdsförening

Emil Thuresson basar för Kisa-Västra Eneby hembygdsförening

Foto: Morgan Karlsson

KISA2019-04-06 13:00

– Det har varit fullt upp med både egna aktiviteter och uthyrning, säger Emil Thuresson.

Under 2018 hyrdes hembygdsgården i Kisa ut vid 18 tillfällen. Varje tisdag har Rotary haft sina möten och Kindabilds dokumentationskvällar har varit fortsatt mycket populära.

– Totalt har närmare 5 000 personer rört sig på hembygdsgårdens område och då har vi inte räknat in de besökare som strövar på oannonserade tider, men givetvis uppmuntrar vi alla människor att komma hit, säger Emil Thuresson.

Många av besökarna kommer till allsångskvällen till Bertil Nilssons minne i slutet av juli. Förra året besökte 1 200 personer bygdegården när bland annat Jessica Andersson och Andreas Johnsson stod på scenen.

– Nu väntar ett nytt spännande år för hembygdsföreningen. Bland annat är det dags för Amerikaveckan i sommar som innebär en hel del arbete på hembygdsgården. Den 23 juli blir det allsångskväll för 13:e sommaren i rad och då är många av hembygdsföreningens medlemmar här och jobbar. Innan året är slut ska Kullstugan vara färdig för invigning. Vi ska även försöka synas mer utåt under året så att vi kan locka fler att engagera sig i föreningen, säger Emil Thuresson.

Utöver ordförande Emil Thuresson är Anders Ljung vice ordförande, Per-Magnus Jonsson sekreterare och Agneta Lindblom, Kia Holmström, Bo Ohlsson och Anette Karlsson ledamöter i styrelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!