Sommaren är gyllene

Det känns i luften att storheter är på gång. Många timmar innan insläppet till Idrottsparken är kön ringlande lång. Falska biljetter cirkulerar, förvirring råder om vilken ingång alla ska gå in igenom, säkerhetspådraget är stort och det är slutsålt. Över 24 000 personer väntar på att se Gyllene Tiders show. Bandets jubileumsturné är ett enda stort 25-årskalas.

24 000 personer fick se Gylle Tider ge en lysande spelning på Idrottsparken i Norrköping. Foto: Jenny Forss

24 000 personer fick se Gylle Tider ge en lysande spelning på Idrottsparken i Norrköping. Foto: Jenny Forss

Foto:

Konsert2004-07-24 03:10

Det händer inget oväntat under konserten. Gyllene Tider presterar det folk i allmänhet förväntar sig av dem. De kända hitsen varvas med gamla godingar som bara de mest hängivna fansen kan utantill. Scenen är oerhört snygg och välgjord, på de två skärmarna på sidorna av scenen visas det bland annat klipp från gruppens 25-åriga historia. Till låten "Tuffa tider" spelade Per Gessle ukelele och Micke "Syd" Andersson rockade loss på tamburin. En oerhört snygg kombination!

Hur långt bak man än står i publiken lyser det om Gyllene Tider. Stämningen är avslappnad och glädjen på scenen syns. Bandmedlemmarna skrattar åt varandras misstag, allting behöver ju inte vara på allvar.

Några snedsteg gör tyvärr Gyllene Tider under kvällen lopp. Ett av dem är när Per Gessle framför sin sololåt "Här kommer alla känslorna". Varför gör han det när det är Gyllene Tiders konsert? Under Gessles solonummer går dessutom alla i bandet av scenen utom Gessle och Mats "MP" Persson. Visst är Per Gessle frontperson i bandet med att sätta sig själv på pedistal på det sättet är bara för mycket. Publiken gillar att sjunga och vissla med i den trallvänliga låten men den passar inte nu! Det här ska vara bandets kväll, inte Gessles.

Ett annat snedsteg som gruppen lätt hade kunnat undvika var att köra två extranummer. Det är så synd när det märks väl att de är planerade, bland annat med klädbyten och hits som är sparade just för det ändamålet. Dåligt, Gyllene! Vad skulle hänt om publiken inte klappat in bandet igen?

Förbanden på kalaset är däremot si och så. The Latin Kings kan beskrivas med ett enda stort gäsp. "Botkyrkas stoltheter" som de kallar sig själva får inte allt för stor uppmärksamhet. Däremot kan Pugh Rogefeldt konsten att värma upp publiken. Med hitsen "Små lätta moln" och "Dinga linga Lena" blir det ordentlig fart på innerplanen där alla i ståplatspubliken finns. När Pugh har går av scenen dröjer det inte länge tills de alla väntat på äntrar scenen.

Att se och höra en kör på 24 000 personer sjunga "Flickorna på TV2" är stort. Lika så att se och höra alla händer som klappar i luften. Det går inte att dölja det faktum att Gyllene Tider är stora. Större än vad man kanske tror.Att dessutom ödmjukheten finns hos killarna gör inte saken sämre. Både Gessle och Micke "Syd" Andersson charmar publiken. Alla på hela Norrköpings Idrottpark var enade. Det här var inte Återtåget utan Segertåget.

Fansen var många och glädje stor när Gyllene Tider spelade i Norrköping på tisdagkvällen.
Fansen var många och glädje stor när Gyllene Tider spelade i Norrköping på tisdagkvällen.
Fakta

Gyllene Tider, Idrottsparken, Norrköping
GT 25 Jubileumsturné

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!