Klart för flytt av Göteborgs konsthall

Göteborgs konsthall ska flyttas till Slakthusområdet i Gamlestaden i Göteborg. Det har en enig kulturnämnd nu beslutat, skriver Göteborgs-Posten.

Göteborgs konsthall vid Götaplatsen kommer att vara tömd till 2024 för att kunna användas när Konstmuseet ska byggas om. Arkivbild.

Göteborgs konsthall vid Götaplatsen kommer att vara tömd till 2024 för att kunna användas när Konstmuseet ska byggas om. Arkivbild.

Foto: Hendrik Zeitler

Konst2022-09-28 07:49

De nya lokalerna ska vara färdiga att tas i bruk till 2025 vilket betyder att konsthallen kommer att vara hemlös i ett eller två år.

Sedan 2011 har konsthallens nya placering utretts och diskuterats. De nuvarande lokalerna intill Göteborgs konstmuseum är svårjobbade för personalen och svårtillgängliga för besökarna, uppger GP. Konsthallens lokaler behöver också vara tömda till 2024 för att kunna användas när Konstmuseet ska byggas om och Hasselblad Center kan behöva flyttas.

Vid sidan av Slakthusområdet stod valet för ny placering för konsthallen mellan Frihamnen, Ringön eller ett kommande kulturhus på Backaplan. Konsthallens chef Ann-Sofi Roxhage är nöjd med beslutet.

– Det är också ett dynamiskt och historiskt område i Göteborg med flera kreativa verksamheter, en hållplats från Centralen, säger hon till GP.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!