Balkongrejv ny viral trend i Ryssland

I Italien har balkongsången lindrat karantänlivets ensamhet. I Ryssland har en ny balkongtrend nu fått fäste – och trendmakarna är den ryska elektroniska musikduon Cream Soda, skriver The Calvert Journal.

Balkonger i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. Arkivbild.

Balkonger i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. Arkivbild.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Kultur och Nöje2020-04-19 13:55

I musikvideon till Cream Sodas, som består av de Moskvabaserade producenterna Dima Nova och Ilija Gadaev, nyligen släppta singel ses kreativt klädda personer röra sig i takt till musiken – var och en på sin egen lilla balkong.

Singeln är en remix på en låt av den ryska gruppen Hleb vars titel kan översättas till svenska med "Gråter till techno". Musikvideon har i skrivande stund över fyra miljoner visningar på Youtube och har fått flera kända ryska profiler att haka på vad som nu har blivit en viral trend i landet.

En av dem är komikern Aleksandr Gudkov som i sociala medier har uppmanat sina följare att lägga upp videor där de dansar till låten på sina balkonger.

Enligt den Londonbaserade tidskriften The Calvert Journal, som bevakar samtida kultur i öst och främst Ryssland, är budskapet tydligt: "Låt inte ett brustet hjärta – eller en pandemi – stoppa dig från att dansa".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!