Då släpps Håkan Hellströms nya album

15 maj är datumet att skriva upp i kalendern för den som gått och väntat på ett nytt album från Håkan Hellström. Då släpps nämligen "Rampljus", artistens tionde studioalbum i ordningen.

Håkan Hellströms nya album släpps den 15 maj. Arkivbild.

Håkan Hellströms nya album släpps den 15 maj. Arkivbild.

Foto: Per Wahlberg/TT

Kultur och Nöje2020-03-22 13:40

Efter långtgående rykten, som på söndagen kulminerade i form av en affisch som satts upp vid Järntorget i Göteborg, råder det inte längre någon tvekan om att ett nytt Håkan Hellström-album släpps i vår.

Albumet med namnet "Rampljus" är på gång, och kommer att släppas i två delar. Den första släpps 15 maj, och den andra någon gång i augusti, skriver skivbolaget i ett pressmeddelande.

Ett smakprov av nya skivan släpps redan den 26 mars i form av singeln "Tillsammans i mörker".

"Någon tanke på att den här titeln tyvärr skulle bli alltför passande i den bisarra verklighet vi lever under idag hade förstås ingen kunnat ha", skriver skivbolaget i pressmeddelandet.

Albumet produceras av Joakim Åhlund, som tidigare producerat Håkan Hellströms album "2 steg från paradise" och "För sent för Edelweiss".

20 år som artist

Två årtionden har passerat sedan Håkan Hellström slog igenom brett som soloartist med debutalbumet "Känns ingen sorg för mig Göteborg". Den tidigare trummisen och basisten i grupperna Broder Daniel och Honey is Cool har med åren kommit att bli en av Sveriges absolut största artister.

Tidigare i år stod det klart att Håkan Hellströms låtskatt blir musikal än en gång, men denna gång på scenen. "Kärlek skonar ingen" har premiär Göteborgsoperan hösten 2021.

"Det är verkligen exalterande och en stor ära", sade Håkan då.

I sommar är fyra konserter på Ullevi i Göteborg, den 12–13 juni och 28–29 augusti, slutsålda.

Flera andra evenemang under våren och försommaren har ställts in på grund av coronaviruset, men än så länge har arrangören FKP Scorpio inte kunnat ge något definitivt besked om huruvida konserterna i juni blir av eller ej.

Fakta: Håkan Hellström

Föddes 1974 i Göteborg.

Efter att ha spelat trummor och bas i grupperna Broder Daniel och Honey is Cool, slog han igenom 2000 som soloartist med albumet "Känn ingen sorg för mig Göteborg".

Sedan dess har han hunnit släppa åtta album, "Det är så jag säger det" (2002), "Ett kolikbarns bekännelser" (2005), "Nåt gammalt, nåt nytt, nåt lånat, nåt blått" (2005), "För sent för Edelweiss" (2008), "2 steg från Paradise" (2010), "Det kommer aldrig va över för mig" (2013) och "Du gamla du fria" (2016) och "Illusioner" (2018).

Det tionede albumet, "Rampljus" släpps i två delar. Den första den 15 maj, och den andra någon gång i augusti.

Aktuell med fyra spelningar på Ullevi i sommar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!