Glastonbury ordnar virtuell rejvfest

Årets upplaga av Glastonburyfestivalen är inställd, men det hindrar inte arrangörerna från att låta festivalområdets konst- och rejvavdelning Shangri-La återskapas i tre digitala dimensioner.

Glastonburyfestivalen, som vanligtvis äger rum i Somerset, får en bantad, digital skepnad i år. Arkivbild.

Glastonburyfestivalen, som vanligtvis äger rum i Somerset, får en bantad, digital skepnad i år. Arkivbild.

Foto: Grant Pollard/AP/TT

Kultur och Nöje2020-06-08 21:05

Den 3 och 4 juli kommer 50 artister och dj:s, som Carl Cox, Fatboy Slim, Amelie Lens och Skream, att uppträda på fyra virtuella scener på gratisfestivalen Lost Horizon, som går att ta del av via nätet eller en mobilapp. Festivalen går även att uppleva i vr.

"I en bransch som faller samman framför våra ögon behöver vi gemenskap mer än någonsin tidigare nu. Genom att skapa en digital plattform för konst- och musikupplevelser på ett nytt sätt ligger vi i framkant när det handlar om att definiera nästa generations liveunderhållning", säger Kaye Dunnings, ansvarig för den digitala festivalen, i ett pressmeddelande citerat i The Guardian.

Ytterligare en brittisk musikfestival, Download, kommer att erbjuda digitala arrangemang med start på fredag. I utbudet märks bland annat "doom-yoga", matlagningskurser och konserter med bland andra Kiss, Iron Maiden och System of a Down.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!