Isländska Shoplifter ställer ut i Stockholm

Isländska konstnären Hrafnhildur Arnardóttir, mer känd under namnet Shoplifter, ställer ut på Kulturhuset Stadsteatern i höst.

Isländska konstnären Hrafnhildur Arnardóttir, mer känd under namnet Shoplifter, ställer ut i Stockholm. Pressbild.

Isländska konstnären Hrafnhildur Arnardóttir, mer känd under namnet Shoplifter, ställer ut i Stockholm. Pressbild.

Foto: Rio Gandara

Kultur och Nöje2020-06-15 06:30

Hennes utställning är en blandning av visuell konst, performance, hantverk och design och hon använder sig av hårförlängningar i olika färger som material.

"Vi är mycket glada över att kunna presentera den första stora utställningen med Shoplifter/Hrafnhildur i Sverige till våra besökare. Att kliva in i utställningen kommer att bli en chans att glömma världen utanför en stund, en plats för reflektion och verklighetsflykt," säger Maria Patomella, ansvarig för konst, design och mode på Kulturhuset, i ett pressmeddelande.

Shoplifter är baserad i New York och har bland annat samarbetat med Björk samt gjort kollektioner med butikskedjor som & Other stories och Hay. Hon representerade Island vid konstbiennalen i Venedig 2019.

Just nu är Kulturhuset Stadsteatern stängt, men öppnar successivt i höst. Den 18 september är det vernissage för Shoplifters utställning, som hänger till den 17 januari 2021.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!