Kulturhuset Stadsteatern söker kulturchef

Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm söker en kulturchef, en ny tjänst som får uppdraget att vidareutveckla verksamheten i nära samarbete med vd Jesper Larsson och teaterchef Maria Sid.

Just nu pågår renovering av Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, men under 2020 planeras en återinflyttning. Arkivbild.

Just nu pågår renovering av Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, men under 2020 planeras en återinflyttning. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Kultur och Nöje2020-04-20 10:55

Kulturchefens uppdrag blir att ansvara för innehåll och koordinering inom bibliotek, litteratur, konst, mode, design, musik, debatt, samtal, film och eget skapande. Det ingår också att ansvara för att platsen utformas efter besökarnas behov och att ha ett nära samarbete med restauranger och andra externa aktörer för ökat utbud och breddad finansiering.

"Den omdaning som sker runt Sergels torg och i samhället i övrigt gör att vår verksamhet blir ännu viktigare för social sammanhållning och att vi bättre kan ta tillvara platsens attraktionskraft. För att kunna göra denna resa på bästa sätt behöver vi en person dedikerad åt ökad samverkan inom bolaget och med externa aktörer", säger vd Jesper Larsson i ett pressmeddelande.

Rekryteringen startar omgående och målet är att ha en kulturchef på plats till hösten.

Rättelse: I en tidigare version uppgavs fel namn på teaterchefen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!