Nya "Eva & Adam" får filmstöd

"Eva & Adam – att vara eller inte vara – ihop" har beviljats stöd av Svenska Filminstitutet. Det har även "Sune – Midsommar" och dokumentären "For somebody else".

Måns Gahrton och Johan Unenge har skrivit manus till "Eva & Adam" – att vara eller inte vara ihop". Arkivbild.

Måns Gahrton och Johan Unenge har skrivit manus till "Eva & Adam" – att vara eller inte vara ihop". Arkivbild.

Foto: Anders Wiklund/TT

Kultur och Nöje2020-05-05 15:45

Eva har slutit en anti-killpakt med sin bästa vän, men när hon träffar Adam som är ny i klassen är det svårt att stoppa känslorna. Caroline Cowan debuterar som långfilmsregissör i och med nyversionen av "Eva & Adam". För manus står författarna Måns Gahrton och Johan Unenge.

Även "For Somebody Else" av Sven Blume får stöd av filminstitutet. Dokumentären följer den växande industrin kring surrogatmödraskap i Kalifornien och träffar kvinnor före, under och efter graviditeten. Ytligare en dokumentär som har beviljats stöd är "Rödeby" av Per Anders Rudelius. Filmen följer Mattis svåra uppväxt, som slutar med att hans pappa skjuter ihjäl sin sons mobbare.

Tjejtjusaren Sune kommer tillbaka i rutan. "Sune – Midsommar" i regi av Erland Beskow tilldelas marknadsstöd av Svenska filminstitutet. I filmen ska familjen Andersson fira midsommar med familjen Blixt – men precis innan de åker gör Sophie slut med Sune och katastrofen är ett faktum.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!