Spotify tar stÀllning för svarta i USA

Oroligheterna i USA vÀcker starka reaktioner i USA och omvÀrlden. Nu visar Àven företaget Nike och Spotifys vd sitt stöd för demonstranterna. "Jag Àr skrÀckslagen av vÄldet som drabbar svarta", skriver Daniel Ek pÄ Twitter.

Daniel Ek. Arkivbild.

Daniel Ek. Arkivbild.

Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Kultur och Nöje2020-05-30 16:35

MusiktjÀnsten Spotify och dess vd Daniel Ek gör ett tydligt stÀllningstagande med hÀnvisning till den pÄgÄende hÀndelseutvecklingen i USA.

PÄ sitt officiella Twitterkonto har musiktjÀnsten publicerat ett inlÀgg med texten:

"Vi kĂ€nner solidaritet med alla svarta – vĂ„ra anstĂ€llda, vĂ„ra partners, artister och kreatörer – i kampen mot rasism, orĂ€ttvisa och ojĂ€mlikhet. Nu Ă€r det inte tid att vara tyst. Vi kommer att fortsĂ€tta att anvĂ€nda kraften i vĂ„r plattform för att förstĂ€rka svarta röster sĂ„ att de hörs".

I ett separat inlÀgg skriver Ek:

"Jag Àr skrÀckslagen av vÄldet och orÀttvisan som drabbar svarta om och om igen. Spotify vÀgrar vara tysta".

Spotify Àr inte det enda storföretaget som har gjort ett offentligt stÀllningstagande efter att Minneapolisbon George Floyd dödats under ett polisingripande. Sko- och klÀdmÀrket Nike har publicerat en video dÀr deras berömda slogan "Just do it" (gör det bara) gjorts om till "Don't do it" (gör det inte):

"LÄtsas inte att det inte finns ett problem i USA, vÀnd inte ryggen mot rasism, acceptera inte att oskyldiga liv tas ifrÄn oss".

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!