SVT och Dramaten hyllar Kristina Lugn

Kristina Lugns bortgång uppmärksammas i SVT – redan nu ligger en intervju från 2008 med den folkkära poeten och akademiledamoten från "Babels bibliotek" på SVT Play.

Poeten och dramatikern Kristina Lugn blev 71 år gammal.

Poeten och dramatikern Kristina Lugn blev 71 år gammal.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Kultur och Nöje2020-05-10 13:10

Föreställningen "Hjälp sökes" från 2013, med Johan Ulveson och Sofia Pekkari i ett par av rollerna finns också på tjänsten. Det är en tv-version av Orionteaterns succéföreställning, som skrevs av Kristina Lugn, Benny Andersson, Björn Ulvaeus och Lars Rudolfsson.

Under söndagen ska även "Min sanning" med Kristina Lugn som gäst läggas upp. I veckan som kommer bör det också dyka upp ytterligare program om och av Kristina Lugn i SVT:s reguljära sändningar, meddelar presstjänsten på SVT.

Även på Dramaten, där Kristina Lugn var verksam som dramatiker, kommer hon att lyftas fram. Teatern är stängd på grund av coronakrisen men har exempelvis tillgängliggjort ett utbud av föreställningar på sin hemsida.

– Vi undersöker just nu möjligheten att uppmärksamma hennes författarskap, analogt eller digitalt, exakt i vilken form får vi återkomma till, meddelar presschefen Lena Törner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!