Wibergs "Det gulliga pojkslemmot" filmas

Skådespelaren David Wibergs föreställning "Det gulliga pojkslemmot" har gjorts i en filmad version av scenkonstkompaniet Lumor och kommer att sändas i digitala kanaler.

David Wiberg spelar flera rollfigurer i "Det gulliga pojkslemmot", bland annat den feministiska serietecknaren Linnea Hagnéus. Pressbild.

David Wiberg spelar flera rollfigurer i "Det gulliga pojkslemmot", bland annat den feministiska serietecknaren Linnea Hagnéus. Pressbild.

Foto: Pressbild

Kultur och Nöje2020-06-15 06:10

Föreställningen är en monolog, där David Wiberg gestaltar bland annat en åldrad kulturman. Den har även givits ut i bokform och nu filmatiserats i regi av Paula Stenström Öhman.

"Jag har ofta tänkt att föreställningen skulle göra sig bra som film och nu dök tillfället upp. Det är alltid lika härligt att ikläda sig rollen som den självsäkre Malmöförfattaren Manne Törnlund, alltid lika plågsamt att ikläda sig rollen som den nedtryckta serietecknaren Linnea", säger David Wiberg i ett pressmeddelande.

Wiberg syns just nu i tv-serien "Sommaren med släkten" och har tidigare spelat i bland annat "Enkelstöten", "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" och "Boy machine". "Det gulliga pojkslemmot" hade urpremiär 2014 på Teater Brunnsgatan. Tisdag den 16 juni klockan 19.30 visas filmen i Lumors digitala kanaler.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!