Zara Larsson underhöll på virtuell MTV-gala

Den koreanska popgruppen BTS blev flerfaldigt prisad på årets upplaga av MTV:s EMA-gala. På grund av coronapandemin arrangerades galan i virtuell form, med förinspelat material från flera platser – bland annat Globen i Stockholm där Zara Larsson uppträdde.

Den sydkoreanska popgruppen BTS tackar för ett av sina priser under MTV EMA-galan.

Den sydkoreanska popgruppen BTS tackar för ett av sina priser under MTV EMA-galan.

Foto: MTV/Getty Images

Kultur och Nöje2020-11-08 23:20

Den brittiska popgruppen Little Mix lotsade publiken genom en afton i pandemins tecken, eller närmare bestämt i dess skugga. Publikens jubel var pålagt, eftersom ingen publik fanns i den virtuella studion som projicerades kring programledarna.

– I dessa konstiga tider har man ingen aning om det faktiskt är någon som lyssnar, så det här är underbart, sade Chris Martin i Coldplay i ett inspelat videomeddelande när det stod klart att det brittiska bandet tilldelats pris i kategorin bästa rock.

Den svenska artisten Zara Larsson fick Sveriges pris i den nationella kategorin, och den sydkoreanska popgruppen BTS, som de senaste åren har blivit en global framgångsmaskin, belönades med utmärkelser i kategorin bästa grupp, för låten "Dynamite" samt för gruppens egna virtuella konsert "Bang bang con" som direktsändes i somras.

Ekon från en musikvärld från förr gav sig tillkänna i "in memoriam"-delen, då Kraftwerks Florian Schneider och Rushtrummisen Neil Peart samsades med andra stora namn som lämnat jordelivet det gångna året, som Juice Wrld, Pop Smoke och Chynna Rogers.

Fakta: Pristagare i urval

Bästa låt: BTS: "Dynamite"

Bästa grupp: BTS

Bästa nya artist: Doja Cat

Bästa artist: Lady Gaga

Bästa rock: Coldplay

Bästa pop: Little Mix

Bästa video: Dj Khaled featuring Drake: "Popstar"

Bästa latin: Karol G

Bästa elektroniska: David Guetta

Bästa alternativa: Hayley Williams

Bästa hiphop: Cardi B

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!