Danmarks största bokmÀssa stÀlls in

Årets upplaga av Danmarks största bokmĂ€ssa Bogforum, som vanligtvis arrangeras i Köpenhamn under den sista helgen i oktober, stĂ€lls in, skriver DR.

Danmarks största bokmÀssa, Bogforum, stÀlls in. Arkivbild.

Danmarks största bokmÀssa, Bogforum, stÀlls in. Arkivbild.

Foto: Scanpix/TT NYHETSBYRÅN

Litteratur2020-08-06 08:50

Årets upplaga av Danmarks största bokmĂ€ssa Bogforum, som vanligtvis arrangeras i Köpenhamn under den sista helgen i oktober, stĂ€lls in, skriver DR. Enligt mĂ€sschefen Andreas Nordkild Poulsen, som tidigare hĂ€vdat att arrangemanget skulle genomföras som planerat, vĂ€ljer man nu att skjuta upp mĂ€ssan till 2021 pĂ„ grund av coronapandemin.

– En stor del av bokbranschen Ă€r inte redo att delta pĂ„ mĂ€ssan, dĂ„ folk Ă€r nervösa och skeptiska till arrangemanget pĂ„ grund av coronasituationen, sĂ€ger han till DR.

Enligt Andreas Nordkild Poulsen finns Àven en oro frÄn ledningens sida för att besökarna inte skulle vÄga komma till mÀssan, trots att man har utarbetat en plan för restriktioner kring arrangemanget.

Flera av de största danska förlagen har under vÄren ocksÄ meddelat att man inte tÀnkte nÀrvara vid Bogforum, dÀribland Gyldendal och Politikens Forlag.

Bogforum, som arrangerats sedan 1992, lockar vanligtvis 35 000 besökare.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om