Författarförbundet startar kampanj för Iran

Sveriges Författarförbund och Författarcentrum har startat en gemensam kampanj till stöd för frihetskampen i Iran, skriver Svensk Bokhandel.

Svenk-iranier demonstrerar utanför Riksdagen i Sverige för att visa sitt stöd för det iranska folkets protester. Arkivbild.

Svenk-iranier demonstrerar utanför Riksdagen i Sverige för att visa sitt stöd för det iranska folkets protester. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Litteratur2023-02-11 10:39

Sveriges Författarförbund och Författarcentrum har startat en gemensam kampanj till stöd för frihetskampen i Iran, skriver Svensk Bokhandel. De lanserar nu hashtaggen #writersreadforiran, och uppmanar folk att filma sig själva när de läser egna eller andras texter – och att lägga ut dem i sociala medier.

Texterna får gärna, men måste inte, ha en anknytning till Iran, står det.

I ett gemensamt inlägg lyfter Författarförbundet och Författarcentrum fram att många journalister och författare finns med bland de gripna i Iran. Där står också:

"Vi kan och bör använda oss av vår yttrandefrihet och grundläggande mänskliga rättigheter för att protestera mot regimens fasansfulla och bestialiska brott och kränkningar mot dess egna befolkning".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!