Motorcyklar i fokus i hembygdsparken

Stora biffiga hojar med sidovagn kommer att samsas med betydligt spinkigare speedwaycyklar på årets upplaga av Speedwayens dag i Målilla. Alltså nu på lördag.

Jap–Conny Karlsson, Sven-Erik Svensson, Frank Nyström och Edgar Holder ser fram mot Jumbo Run och Speedwayens dag.

Jap–Conny Karlsson, Sven-Erik Svensson, Frank Nyström och Edgar Holder ser fram mot Jumbo Run och Speedwayens dag.

Foto: Olof Carlson

Målilla2018-08-07 12:31

Sedan länge är det här med speedway lite av religion i Målilla, och ortens hembygdsförening har tagit som tradition att fira samma dag som GP-tävlingen körs på motorbanan.

– Det har vi gjort lika länge som det har varit GP här i Målilla, säger Sven-Erik Svensson som ansvarar för arrangemanget.

I år kommer evenemanget också att gästas av Jumbo Run, ett speciellt evenemang som Sidovagnsklubben ordnar tillsammans med FUB.

– Vi kommer att starta i Virserum, berättar Frank Nyström som kör sidovagnshoj, sedan kör vi över Mörlunda och hit. Och då bjuder man förstås FUBs medlemmar på skjuts.

Han väntar att det ska komma upp till 60-talet ekipage från hela norra Europa till den här träffen, så det finns plats för alla. Efter träffen i Målilla, kör man sedan tillbaka till Virserum, för ännu mer firande med både mat och musik.

Det finns goda chanser att träffa åtskilliga speedwaylegender i Målilla Hembygdspark den här helgen. Det brukar dyka upp en hel del stora namn från förr. En av dem är redan på plats dessutom, Jap-Conny Karlsson, legendarisk som mekaniker i speedwaykretsar.

Dessutom kommer det förstås att finnas ett antal gamla fina speedwaycyklar att titta på. Som till exempel Conny Samuelssons ishoj från VM 1977. Och förstås föreningens egna maskiner som kommer att startas upp. Om inte annat så för ljudets skull. Och doften.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!