Späckat program för kulturfestival

Musik, dans, teater, konst, hantverk och litteratur. Fredag den 26 oktober går startskottet till den andra omgången av Eksjö Kulturfestival.

Eksjö Kulturfestival är ett samarrangemang mellan Eksjö kommun och olika kulturföreningar.  Birgitta Henning, Cecilia Liljeblad, Kim Svensson, Nelu Markovican, Thomas Hanzén, Kaj Nordqvist , Jan Engdahl, Birgitta Eek, Kicki Ekbladh, Håkan Detterfelt, Sven-Åke Carlsson , Bodil Ekvall och Lisa Ugarph representerar några av föreningarna.

Eksjö Kulturfestival är ett samarrangemang mellan Eksjö kommun och olika kulturföreningar. Birgitta Henning, Cecilia Liljeblad, Kim Svensson, Nelu Markovican, Thomas Hanzén, Kaj Nordqvist , Jan Engdahl, Birgitta Eek, Kicki Ekbladh, Håkan Detterfelt, Sven-Åke Carlsson , Bodil Ekvall och Lisa Ugarph representerar några av föreningarna.

Foto: privat

Mariannelund/Eksjö2018-10-15 15:30

­– Festivalen innehåller olika kulturella upplevelser både för unga och gamla, berättar kulturchef Thomas Hanzén.

– Vi gick ut med en förfrågan till samtliga kulturföreningar i hela kommunen och har nu ett program med ett 50-tal punkter. Det finns ett fantastiskt kulturliv i Eksjö kommun.

Festivalen startade i fjol efter att Smålands Kulturfestival lagts ner. Invigningen med eldshow och spökvandring vid Skuruhatt blev en succé och är därför tillbaka i år.

– Invigningen är häftig. Förra året kom det 200 personer och i år hoppas vi på ännu fler. Sedan kommer vår landshövdning kommer till Filmbyn och i sammanband med det invigning av konstverket Luftslottet, det borde man heller inte missa. Sedan finns det mycket för barn till exempel att laga japansk mat och göra smycken.

I Mariannelund blir det bland annat filmworkshop, konstutställning, barnteater och skapande verkstad. I Kråkshult anordnas det basar och föreläsningskväll med Theodor Nordenskjöld. Inne i Eksjö finns det chans att prova på dans, lära sig japanska och skapa eget papper. Det hålls även ett flertal konserter och föreläsningar. Tanken med festivalen är att uppmärksamma kulturen i hela kommunen och att flera orter inte är representerade hoppas Hanzén ändras i takt med att festivalen växer.

­– Det är inte alltid som föreningarna har något på gång just den här veckan. Vi hoppas att de kommer med nästa år. Tanken är att festivalen ska utvecklas och växa år för år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!