Cazzi Opeia och Jacqline till final

Det blir inget Hollywoodslut för Gunilla Persson – än i alla fall. Realitydrottningen går inte direkt till final i Melodifestivalen. Biljetterna till Friends arena fick i stället Jacqline och Cazzi Opeia.

Cazzi Opeia och Jacqline går vidare till Melodifestivalens final.

Cazzi Opeia och Jacqline går vidare till Melodifestivalens final.

Foto: Johan Nilsson/TT

Melodifestivalen2024-02-17 21:07

Cazzi Opeias fina facit i Melodifestivalen fortsätter. Det blir en ny finalplats med låten "Give my heart a break". Publiken i arenan i Växjö gav Cazzi Opeia det största jublet och tv-tittarna röstade henne vidare.

– Båda låtarna jag har varit med och skrivit går till final. Jag orkar inte, säger Cazzi Opeia, som också varit med och skrivit Jacqlines låt, till SVT.

– Det är klart att det var det bästa. Jag är så glad för Jacqlines skull och jag är glad för min skull, och låtskrivarnas.

För två år sedan fick Cazzi Opeia det stora genombrottet som artist med låten "I can't get enough" som gick till final och slutade på nionde plats.

I fjol var Cazzi Opeia en av låtskrivarna bakom Loreens segerlåt "Tattoo", som till och med vann Eurovision Song Contest.

Jacqline vidare

Jacqline fick också en av biljetterna från deltävlingen i Växjö till finalen på Friends arena för sitt bidrag "Effortless". 25-åringen från Järna var favorittippad hos spelbolagen och infriade förväntningarna.

– Det är overkligt. Gud vad jag är tacksam, säger hon till SVT.

Sångerskan har erfarenhet av tv-tävlingar i musik sedan "Idol" 2021, då hon gick hela vägen fram till finalen, där hon kom tvåa.

Sedan dess har hon bland annat sjungit i Malmö Lives föreställning "Infruset – Själens skrubbsår", med musik bland annat skriven av Mando Diao. Men nu väntar en nysatsning på musiken som fått en rejäl skjuts framåt av finalplatsen i Melodifestivalen.

Därmed är sex bidrag klara för finalen i Friends arena den 9 mars. Från de två tidigare deltävlingarna har redan Smash Into Pieces, Lisa Ajax, Liamoo och Maria Sur löst finalbiljett.

Gunillas jubel

Hollywoodfrun Gunilla Persson möttes med stort jubel i arenan i Växjö när hon sjöng sitt bidrag "I won't shake (La la Gunilla)". Realitydrottningen är egentligen ingen artist och har fått kämpa på repetitionerna. Men det blev ingen finalplats för Gunilla, än i alla fall.

Nu får hon i stället chansen att ta vägen dit via finalkvalet i Karlstad om två veckor.

Nästa vecka är Melodifestivalen i Eskilstuna.

Jacqline med bidraget "Effortless" går vidare till final.
Jacqline med bidraget "Effortless" går vidare till final.
Fakta: Så gick det i tävlingen

Finalist: "Effortless" – Jacqline

Finalist: "Give my heart a break” – Cazzi Opeia

Finalkval: "För dig" – Klaudy

Finalkval: "I won't shake (La la Gunilla)" – Gunilla Persson

Plats 5: "Aldrig mer" – Clara Klingenström

Plats 6: "Take my breath away" – Kim Cesarion

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!