Fröken Snusk antastades: "Omskakad och ledsen"

Fröken Snusk under en pressträff efter fredagens generalrepetition i Scandinavium inför deltävling 2 av Melodifestivalen.
Fröken Snusk under en pressträff efter fredagens generalrepetition i Scandinavium inför deltävling 2 av Melodifestivalen.

Nu avslöjar teamet bakom Fröken Snusk vad det var som hände i samband med Melodifestivalens genrep i fredags, då SVT kallades till krismöte efter en "incident".

Melodifestivalen 11 februari 2024 14:13

En man tog sig in i det så kallade greenroom, där bara aktuella artister och låtskrivare får vara, och satte sig hos Fröken Snusk.

"När hon sedan kommer tillbaka till logerna innan sitt framträdande får vi veta att mannen sexuellt antastat Fröken. Vi blev, som ni förstår, extremt upprörda. SVT tog direkt detta på absolut största allvar", skriver Jessica W Sandberg, pr-ansvarig hos Fröken Snusk, i ett sms till TT.

Sandberg beskriver att Fröken Snusk var "oerhört omskakad och ledsen" efter händelsen.

Redan på lördagen rapporterades om en "incident" i greenroom i samband med genrepet, men det var då oklart exakt vad som inträffat.

Anders Wistbacka, projektledare för Melodifestivalen, skriver i en kommentar till TT att det som hänt är "oacceptabelt" och att man ser allvarligt på det inträffade.

"Men det var ingen brist i säkerheten då personen hade korrekt ackreditering för att vara där. Detta var en brist i det redaktionella arbetet som vi har korrigerat. Personen i fråga blev fråntagen sin ackreditering och fick lämna arenan."

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa