Det är första gången för Ali Jammali i Melodifestivalen. Sami Rekik tävlade med "90-talet" i fjol. Vis av erfarenhet tycker han att genrepet gick åt helt fel håll.
– Det gick lite för bra – och det är farligt. Man ska inte känna sig för säker. Men det var en ton hit och dit som svajade. Vi ska titta på det och finslipa till på lördag, säger han.
"Höll på att krocka"
Rockbandet Lillasyster råkade ut för lite småolyckor på scenen. Men det är en del av yrket, enligt sångaren Martin Westerstrand.
– Jag höll på att krocka med vår basist Andreas. Fast sånt händer, vi är ett rockband.
– Och en kameraman välte mitt mickstativ. Men det har hänt värre saker under våra spelningar, fyller gitarristen Max Flövik i.
– Vi brukar spela oss blodiga, säger Martin Westerstrand.
I fjol nådde bandet Andra chansen, men när det gäller chanserna för bidraget "Till our days are over" vågar medlemmarna inte hoppas.
– Vi kallar oss veteraner nu, men vi är helt införstådda med att vi kommer komma sist och få åka hem och vi är glada ändå, säger Martin Westerstrand.
Hålla tyst
Klara Hammarström har planer för resten av kvällen: åka till hotellet, äta godis – och hålla tyst.
– Min röst är så trött, så jag valde att inte ta de högsta tonerna i dag. Det är onödigt att ta ut sig. Mitt team säger att de ser att jag spänner mig, men jag ska inte känna efter. Jag ska äta hur mycket godis jag vill och sova hela natten, säger hon.
För programledaren Oscar Zia är det första gången sedan den kaosartade första deltävlingen som han är ensam programledare.
– Det har verkligen varit en turbulent melodifestivalsresa för Oscar Zia, haha! Jag har älskat att leda programmet med Eva Rydberg och Johanna Nordström, men nu känns det ganska skönt att vara själv också, säger han.
TT: Hur känns det att mer än halva tiden har gått?
– Både jättebra och jättedåligt. Det finns en skröna om "post production depression" och jag hade hoppats inte behöva känna det men det börjar smyga sig på.