Nu har veckans artister i Melodifestivalen fått repetera för första gången i Globen, eller Avicii Arena som det numera heter. Lancelot Hedman Graaf gör sin debut i tävlingen. Att kliva ut på scenen för första gången är en omtumlande upplevelse.
– Det är en helt sjuk känsla. Jag kan blunda i låten och försvinna i väg lite, och när jag öppnar ögonen ser jag att jag står i Globen. Det är helt overkligt, jag fattar ingenting. Förra veckan spelade jag för min familj och nu står jag här, säger han.
"Största som går att göra"
När han äntrar Melodifestivalscenen och sjunger sin ballad "Lyckligt slut" blir det det tredje gången som han över huvud taget sjunger för publik. Tidigare har han uppträtt för sin familj vid en intim spelning på Nalen i Stockholm, och en gång för Malou von Sivers i "Malou efter tio".
– Det är bara att hänga med i svängarna. Jag försöker att inte tänka så mycket. Det blir inte bra när jag tänker för mycket. Efter en sådan här grej kommer det heller inte att kännas nervöst att åka ut och spela någonstans. Det här är det största som går att göra i Sverige och det är en bra lärdom för mig, säger han.
"Kommer vara helt tom"
Låten "Lyckligt slut" är en vemodig kärleksballad, som handlar om en rädsla som han ständigt bär med sig, berättar han.
– Så fort jag känner mig lycklig och glad så tänker jag snart att det blir dåligt igen. Vi kan ta ett Mello-exempel: den här veckan kommer gå galant, det vet jag, det är bekräftelse att träffa folk och stå på scen, men på söndag så vet jag att jag kommer att vara helt tom och känna mig hemsk. Det är den känslan jag vill förmedla.
Nästa deltagare i tävlingen har lite mer scenvana. Lisa Miskovsky har en 20 år lång karriär som artist och låtskrivare och hon deltar för andra gången i Melodifestivalen. Nu stormtrivs hon med att vara tillbaka i programmet.
– Det har gått jättebra. Det är så otroligt kul med en stor produktion med dansare, kameraåkningar, ljudlyssningar ljussättning, kläder, hår och smink. Jag tycker att det är härligt och det är kul att göra sådana här grejer som verkligen är genomtänkta på alla sätt, säger Lisa Miskovsky.
Blickar mot framtiden
Det betyder mycket att få komma ut efter restriktionerna och få sjunga låten "Best to come", berättar hon.
– Jag ville verkligen skriva en text om hur jag har känt under den här tiden. Jag kände att jag längtade efter att våga sätta upp framtida mål och framtida projekt att se fram emot. Det behövdes små fyrtorn för att navigera när det var stormigt. Det roligaste kanske fortfarande är där framme någonstans, att våga hoppas på det.