Nybildad skånsk duo leder Melodifestivalen

Farah Abadi och Jesper Rönndahl leder Melodifestivalen 2023. De kommer båda från Skåne, men känner inte varandra sedan tidigare. –Vi är jättebra på att vara roliga, det är det som vi kommer att tillföra, säger Jesper Rönndahl.

Farah Abadi och Jesper Rönndahl blir programledare för Melodifestivalen 2023.

Farah Abadi och Jesper Rönndahl blir programledare för Melodifestivalen 2023.

Foto: Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Melodifestivalen2022-09-27 08:41

Farah Abadi har jobbat med Melodifestivalen tidigare. I år var hon sidekick till Oscar Zia. Nu blir hon befordrad till programledare.

– Det känns bra. Jag gör samma jobb, nästan, men får mer betalt. Så det känns skönt. Man ska jobba sig uppåt!

Farah Abadi får huvudansvaret för artisterna, medan Jesper Rönndahl blir den som får hålla koll på siffror och sånt när det blir omröstningar.

– Jag ska hålla koll så att delarna som måste finnas med ska vara med, säger Jesper Rönndahl.

"Samma sida"

Jesper Rönndahl är en nykomling i sammanhanget. Komikern är mest känd för att ha tävlat i "På spåret" och har på senare år varit programledare för "Svenska nyheter" och "Vem mördade skolan?" i SVT.

Men det är ingen ny sida han ska visa upp nu han tar steget över till stor helgunderhållning.

– Det blir samma sida! Jag har inte så många sidor, jag är inte så mångfacetterad, säger han och skrattar.

Båda är fostrade i tv och radio i Malmö, men det skiljer nio år mellan dem och Farah Abadi och Jesper Rönndahl känner inte varandra sedan tidigare.

– Men vi kommer att känna varandra efter det här, säger Jesper Rönnsdahl.

Gästartister

Melodifestivalens projektledare Anders Wistbacka förklarar att valet föll på Farah Abadi och Jesper Rönndahl eftersom de vill ha mer renodlade programledare i år.

– Förra året var det en artist (Oscar Zia) och nu ville vi pröva något annat. Vi visste att Farah var fantastiskt duktig, men vi tror att hon kan göra lite mer.

– Vår tanke med Jesper är att hans personlighet och hans lilla spetsiga humor ska tillföras.

Med två "vanliga" programledare som inte är artister öppnar det för flera gästartister under deltävlingarna och finalen, avslöjar Wistbacka.

– Eftersom de inte är sång- och danspersoner själva kommer vi att behöva ha andra sång- och danspersoner. Vi kommer att ha sång och musik i mellanakterna så vi kommer att ha flera gästartister.

Melodifestivalen 2023 inleds med den första deltävlingen i Göteborg den 4 februari. Därefter blir det turnéstopp i Linköping, Lidköping, Malmö och Örnsköldsvik innan finalen i Friends arena utanför Stockholm den 11 mars.

I månadsskiftet november/december presenteras vilka artister som är med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!