Så låter veckans Melodifestivalbidrag

En rockmusikal, en lägereldsballad, en discodänga och ett fyrfaldigt leve. Här är lördagens bidrag i Melodifestivalen.

Faith Kakembo är med i tävlingen för andra gången. Arkivbild.

Faith Kakembo är med i tävlingen för andra gången. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Melodifestivalen2022-02-16 12:19

Först ut i lördagens gäng är Cazzi Opeia med "I can't get enough". Debutanten, med svårslagna meriter som k-pop-kompositör i ryggen, levererar en popdänga med housedunk, stråkar, handklapp, rosa laserstrålar och en text om att vara störtkär. Glad och poppig disco av den typen som brukar gå långt i den här tävlingen.

Även Lancelot Hedman Graaf gör debut, uppbackad av hitmakaren Niklas Carson Mattsson. Riddar Lancelot och hans lättantända hjärta slår sig ner vid lägerelden och ackompanjerar grillkorven med ett medley av Coldplay-ballader och Tone Norum och Tommy Nilssons gamla "Allt som jag känner". Med både sorg och förälskelse i rösten.

Sedan blir det bilsemester med Lisa Miskovsky i låten "Best to come". Här spelar rutinerade Miskovsky trygg och välproducerad Fleetwood Mac-pop i mellantempo på bilstereon medan vi gasar oss förbi Husum, Nordmaling och Hörnefors.

Powerpop och powerballad

Dags att fylla veckans elgitarrkvot. Sedan The Arks dagar har rockband i tävlingen mest ägnat sig åt tungfotad mellometal och har sällan bekymrat sig om att svänga. Emo-trion Tribe Friday ändrar på den saken och bjuder upp till dansgolvsrock med ekon från The Strokes och Arctic Monkeys. Samt en solig powerpoprefräng med väldigt många upprepningar.

Faith Kakembos "Freedom" har en versmelodi som påminner om tiotusen andra poplåtar. One Direction, Passenger, The Lumineers, Taylor Dayne, hinner man rabbla innan en powerballadrefräng brakar loss och Faith Kakembos starka röst gör de tunga lyften tillsammans med maffiga trummor och körer.

Bengtzing i marschtakt

Plötsligt sparkar Linda Bengtzing upp dörren och marscherar in som ett yrväder. Hon har "tajt med tid" så hon är bara här för att säga "tack, förlåt och skål" och för att utbringa ett fyrfaldigt och väldigt hastigt leve. Hurra!

Deltävlingen avslutas av Anders Bagge och låten "Bigger than the universe". Bidraget börjar med en inre bild av Anders Bagge uppflugen i ett äppelträd – och innan man hämtat sig följer en rockmusikal i taktfast Skara-shuffle där "Idol"-nestorn plöjer genom tonartshöjningar, barnkörer och "wööu-wööh" med malm i stämman.

Schlagerräven Linda Bengtzing utbringar ett fyrfaldigt leve i sin låt. Arkivbild.
Schlagerräven Linda Bengtzing utbringar ett fyrfaldigt leve i sin låt. Arkivbild.
Tredje deltävlingen

1. Cazzi Opeia: "I can't get enough"

2. Lancelot: "Lyckligt slut"

3. Lisa Miskovsky: "Best to come"

4. Tribe Friday: "Shut me up"

5. Faith Kakembo: "Freedom"

6. Linda Bengtzing: "Fyrfaldigt hurra!"

7. Anders Bagge: "Bigger than the universe"

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om