"Ska försöka slipa på mina höga toner"

Klara Hammarström är i final i Melodifestivalen – och hon har en strategi för att fullända numret. –Jag kommer försöka slipa på mina höga toner. Jag kände själv att de var lite sura, men så kan det gå när man är nervös, säger hon.

Klara Hammarström och Medina, Sami Rekik ”Sam-E” och Ali Jammali ”Alibrorsh” firar finalplatserna med champagne på efterfesten.

Klara Hammarström och Medina, Sami Rekik ”Sam-E” och Ali Jammali ”Alibrorsh” firar finalplatserna med champagne på efterfesten.

Foto: Jessica Gow /TT

Melodifestivalen2022-02-27 06:33

För första gången under årets Melodifestival fick artisterna gå på en riktig efterfest. Och vissa såg det som en chans att fira – trots att de inte gått vidare.

– Jag ska svepa en öl, två–tre öl kanske. Men det är inte för att dränka sorgen, jag har svårt att se det dystra i resultatet faktiskt, säger debutanten Angelino.

Av tävlingens tre totaldebutanter (ena halvan av Medina gjorde också debut) gick ingen vidare till semi eller final.

– Det brukar vara så som debutant. Nu har man presenterat sig och får bygga vidare på det här. Klart det hade varit roligare att gå till final, men man fick ju världens bästa releasefest för låten. Det känns fantastiskt, säger Angelino.

"Otrolig skräll"

Några av de gladaste gästerna på efterfesten torde varit de fyra hårdrockarna i Lillasyster. Som är mer än förvånade att de än en gång kommer att få fajtas i en semifinal om en vecka.

– Förra gången var det bara en sådan otrolig skräll att vi ens fick vara med, så då var vi chockade av den anledningen, säger gitarristen Max Flövik.

– Hårdrock är ingen stor genre i Sverige. Vi är underdogs från början. Så att vi ändå kan komma vidare – och dessutom två år i rad. Det är stort, säger basisten Andreas Bladini.

Även Ali Jammali och Sami Rekik i Medina såg fram emot en festkväll – för att fira segern i fjärde deltävlingen. De kan också pusta ut och återhämta sig lite längre än semifinalisterna.

– Det är skönt att vi inte behöver ladda om direkt nästa vecka, utan kan pausa och köra om två veckor igen. Kanske skriver vi en ny låt, säger Sami Rekik och skrattar.

I finalen kommer de i princip att tävla mot sig själva, då de även står bakom Liamoos bidrag "Bluffin".

– Kan vi slå Liamoo i en final? Låten är ju vår, men han är ändå Liamoo.

– Man får inte glömma de där bidragen som är klara sedan tidigare. De är farliga, säger Ali Jammali.

– Bara att vi har kommit till final är vår vinst. Det är hård konkurrens med många bra artister. Vi har till exempel Bagge och Cornelia. Det blir tufft, säger Sami Rekik.

Finslipa numret

Klara Hammarström fick allra flest röster i lördagens deltävling. Men en del höga toner satt inte klockrent och nu är 21-åringen fast besluten att jobba på sången till nästa gång.

– Jag tror att rösten blir bättre när man inte är nervös. Jag har en jättebra sångpedagog som är med mig innan jag går upp på scenen och jag når egentligen upp till tonerna, det är inga problem. Men man tar i lite för mycket för man är så glad, säger hon

TT: Hur laddar du om inför finalen?

– Jag har inte tänkt på finalen än. Jag får fira i dag och så tänka igenom om en vecka vilka jag tävlar mot och finslipa numret. Jag ska kanske lägga till någonting och sedan kommer jag köra stenhårt där också.

TT: Hur vill du representera Sverige i Eurovision?

– Åh gud. Jag vill in och fajtas i Turin. Det hade varit en stor dröm och då kan jag lova att det blir crazy! Då tar vi med oss lite dansare och gör det stort, säger Klara Hammarström.

Angelino gick inte vidare, men är glad ändå.
Angelino gick inte vidare, men är glad ändå.
Fakta: De har gått vidare i Melodifestivalen

Klara Hammarström: "Run to the hills"

Medina: "In i dimman"

Anders Bagge: “Bigger than the universe”

Faith Kakembo: “Freedom”

Cornelia Jakobs: “Hold me closer”

Robin Bengtsson: “Innocent love”

Liamoo: “Bluffin”

John Lundvik: “Änglavakt”

I semifinal:

Anna Bergendahl: "Higher power"

Lillasyster: "Till our days are over"

Cazzi Opeia: “I can’t get enough”

Lisa Miskovsky: “Best to come”

Danne Stråhed: “Hallabaloo”

Theoz: “Som du vill”

Alvaro Estrella: “Suave”

Tone Sekelius: “My way”

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!