"Upprört" när Kronofogden tog Perssons smycken

Kronofogden har slagit till mot Gunilla Perssons hotell i Växjö– morgonen efter hennes framträdande i Melodifestivalen. Med sig tog man bland annat kläder och smycken. –Naturligtvis blir det lite upprört, säger Johannes Paulson vid Kronofogden.

Kronofogden har slagit till mot Gunilla Perssons hotell.

Kronofogden har slagit till mot Gunilla Perssons hotell.

Foto: Johan Nilsson/TT

Melodifestivalen2024-02-18 13:30

Det var vid åttatiden på morgonen som Kronofogden knackade på hos Gunilla Persson, vilket Expressen först rapporterade.

– Naturligtvis så blir det lite upprört i början, säger Johannes Paulson vid Kronofogden till TT.

– Sedan lugnade det ner sig och vi hade ett gott samtal, säger han till TT.

Tillslaget har föregåtts av att personal hos Kronofogden iakttagit hur Persson öppet visat upp sina tillgångar i offentliga sammanhang.

– Vi kunde se på tv, och även i media visades det upp väldigt generöst. Nästan som en inbjudan. Visar man upp tillgångar när man inte har betalat en skuld måste vi agera, säger Johannes Paulson.

"Som en överraskning"

Perssons advokat Mark Safaryan hävdar att tillslaget under morgonen var planerat.

– Det var en konstruktiv diskussion och en konstruktiv dialog, vi har kommit fram till att vi ska ha ett samarbete kring den här frågan, säger han till Expressen.

Men besöket var inte föranmält, understryker Johannes Paulson.

– Vi vet av erfarenhet att saker försvinner om vi talar om att vi kommer. Därför kom vi som en överraskning. Men vi väntade naturligtvis till dagen efter den här tv-sändningen för att störa så lite som möjligt.

Chanelskor och halsband

Under tillslaget togs ett par Chanelskor, halsband, ringar, armband, väskor, kavajer och en klänning.

– Vi har inte kunnat värdera det annat än översiktligt, men den översiktliga värderingen säger att det inte kommer att täcka skuldens belopp, men det är vad vi kunde utmäta i dag, säger Paulson.

Gunilla Persson har skulder på drygt 630 000 kronor hos Kronofogden. Bakgrunden är att hon fick olika bidrag från Sverige samtidigt som hon bodde i USA och medverkade i "Svenska Hollywoodfruar".

2018 dömdes hon av Stockholms tingsrätt att betala tillbaka drygt 300 000 kronor till Försäkringskassan – en skuld som med räntan nu vuxit till den dubbla.

"Häxjakt"

Persson har under Melodifestivalveckan inte velat kommentera skulderna. När TT ställt frågor har hon avböjt och hänvisat till sin advokat.

Till Aftonbladet säger hon dock att hon anser att hon inte är skyldig pengarna.

– Vi tillbringade mycket tid i Sverige och det har varit en typ av häxjakt mot mig som person. Jag kunde inte försvara mig i tingsrätten på grund av att min mamma var väldigt sjuk.

Artisthotellet Quality Hotel Royal Corner i Växjö.
Artisthotellet Quality Hotel Royal Corner i Växjö.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!