Abba-medlemmarna krävde "snygga frisyrer"

800 animatörer, 100 byggarbetare och ett stort antal ljud- och ljuskonstnärer – det är vad som krävs för att ro i land "Abba Voyage". Arbetet med jätteföreställningen som har hållit på i drygt sex år är nu inne på slutspurten, uppger "Musikguiden i P3".

Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad, Benny Andersson tillbringade fem veckor i kroppsstrumpor för att "abbatarerna" skulle kunna skapas.

Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad, Benny Andersson tillbringade fem veckor i kroppsstrumpor för att "abbatarerna" skulle kunna skapas.

Foto: Baillie Walsh/TT

Musik2021-09-21 10:52

– Det är en enorm apparat och vi har otroligt mycket människor, säger producenten Ludvig Andersson i en intervju i Sveriges Radios program.

Han tror att publiken kommer att häpna över tekniken som gör att de fyra medlemmarna i Abba kan framträda i form av avatarer under föreställningen.

– Wow vad häftigt att de kan göra sådär! Men om man står och tänker på det i 100 minuter, då har vi gjort fel. Som med all konst handlar det ju om att nå in i hjärtat och själen på publiken.

Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad, Björn Ulvaeus och Benny Andersson filmades i fem veckor i kroppsstrumpor inför arbetet. Och att "abbatarerna" är modellerade efter hur medlemmarna såg ut 1978 beror möjligen på en smula fåfänga, avslöjar Ludvig Andersson:

– Det hade mest att göra med att några av dem tyckte att de hade snygga frisyrer då – och det var inte Frida och Agnetha.

"Abba Voyage" har premiär i London i maj 2022.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om