Albumaktuella The Killers gör hårdare skiva

Det amerikanska indierockbandet The Killers släppte sitt nya album "Pressure machine" på fredagen.

Brandon Flowers och Ronnie Vannucci Jr i bandet The Killers när de fotograferades i samband med Bråvallafestivalen 2017. Arkivbild.

Brandon Flowers och Ronnie Vannucci Jr i bandet The Killers när de fotograferades i samband med Bråvallafestivalen 2017. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Musik2021-08-14 20:50

Men nu avslöjar bandet att de redan jobbar på ett nytt, tyngre album, skriver NME.

– Det blir lite mer "canyon rock" – kanske lite närmare det traditionella 'Killers', säger frontmannen Brandon Flowers till sajten.

Det är också troligt att basisten Mark Stoermer ansluter till den kommande skivan, vilket betyder att bandet kan vara komplett för första gången sedan albumet "Wonderful wonderful" från 2017.

– Jag tror verkligen att vi alla fyra kommer att vara med på nästa skiva, säger trummisen Ronnie Vannucci Jr, som förväntar sig att den blir lite tyngre och får mer "knuten näve" än den avskalade och mer countrybaserade "Pressure machine".

– Vi skojade runt på scenen i en virtuell show för någon månad sedan och det kändes som att det var en rock'n'roll-grej som hände. Jag kan se oss gå i den riktningen – något lite mer energiskt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!