Benny Andersson: "Det hjälpte att vara svensk"

Abbas återförening kallas med rätta den mest efterlängtade i pophistorien – det skriver The Guardian i en ny stor intervju med Björn Ulvaeus och Benny Andersson.

Abba släpper nya låtar vid det världsomspännande eventet ABBA Voyage. Arkivbild.

Abba släpper nya låtar vid det världsomspännande eventet ABBA Voyage. Arkivbild.

Foto: Fredrik Persson / TT

Musik2021-10-27 08:53

Abbas återförening kallas med rätta den mest efterlängtade i pophistorien – det skriver The Guardian i en ny stor intervju med Björn Ulvaeus och Benny Andersson. Där berättar de båda för en häpen reporter att varken återföreningen eller kändisskapet under genombrottsåren innebar någon riktig stress för dem.

– Jag tror att det hjälpte att bo i Sverige, att vara svensk hjälpte. Det var ingen uppståndelse. Folk kände igen oss, det gör de fortfarande, men de störde oss aldrig – det var ingen hysteri, ingenting sådant. Det är lugnt. Vi har kunnat arbeta här, säger Benny Andersson i intervjun.

De båda manliga bandmedlemmarna säger också att ett av Agneta Fältskogs och Anni-Frid Lyngstads villkor för att ABBA skulle återförenas var att de inte skulle behöva vara med i marknadsföringen kring bandets återförening. Men de var båda verkligt glada åt att spela in låtar igen, enligt Andersson. Samtidigt slår han fast i intervjun att återföreningen är slut efter den nu aktuella skivan och turnén.

– Jag sade aldrig "nu är det slut" 1982, säger Benny Andersson och lägger till:

– Jag sade inte då att Abba aldrig skulle göra något mer. Men i dag kan jag säga: det här var allt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!