Biden och McCartney sörjer "paradisets poet"

Den amerikanske artisten Jimmy Buffett gick bort häromdagen, 76 år gammal. Nu strömmar hyllningarna av den folkkäre underhållaren in, från både fans och några av världens mest kända personer.

Jimmy Buffett blev 76 år. Arkivbild.

Jimmy Buffett blev 76 år. Arkivbild.

Foto: Charles Sykes/AP/TT

Musik2023-09-03 08:59

"En paradisets poet, Jimmy Buffett var en amerikansk musikikon som inspirerade generationer till att ta ett steg tillbaka och att hitta glädjen i livet och i varandra", skriver Joe Biden på X, tidigare Twitter.

"Vi hade äran att få träffa och lära känna Jimmy genom åren, och han var i livet som han var på scen – full av välvilja och glädje, och han använde sin gåva för att föra människor närmare varandra", fortsätter presidenten.

Även Paul McCartney räknade Jimmy Buffett som en vän, berättar han på X.

"Han hade en helt fantastisk livslust och ett fint sinne för humor. När vi utbytte berättelser från det förflutna var hans så exotiska och överdådig med segelturer och surfing att det var svårt för mig att hålla jämna steg", skriver McCartney bland annat i ett längre inlägg.

Med sin lättsmälta countrypop med karibiska inslag och texter om tropiska resmål var Jimmy Buffett en välkänd och folkkär figur i sitt hemland. Han hade även internationella framgångar, framför allt med hitlåten "Margaritaville" från 1977.

Han var även skådespelare, författare och affärsman och det sägs vara han som myntade uttrycket "klockan är fem någonstans i världen".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om