Blinken delar med sig av musikaliska höjdpunkter

USA:s utrikesminister Antony Blinken följer i förre presidenten Barack Obamas fotspår och rundar av året med att dela med sig av sin spellista på Spotify. Bland de utländska artisterna återfinns svenska Seinabo Sey.

Utrikesminister Antony Blinken introduceras till musik och dans av USA:s ambassadör i Senegal, Tulinabo Mushingi, vid ett besök i Dakar i november. Arkivbild.

Utrikesminister Antony Blinken introduceras till musik och dans av USA:s ambassadör i Senegal, Tulinabo Mushingi, vid ett besök i Dakar i november. Arkivbild.

Foto: Andrew Harnik/AP

Musik2021-12-31 22:51

Faktum är att ministern bjuder på inte mindre än två välmatade spellistor. En "hemmalista" med amerikanska artister och en "on the road"-lista inspirerad av platser han har besökt under året, rapporterar Deadline.

"Musik för samman människor – den överskrider gränser och allt annat som annars skulle kunna splittra oss. När vi stänger 2021 delar jag med mig av några av mina favoritlåtar av artister runt om i världen. Hoppas du njuter lika mycket som jag har gjort", skriver Blinken själv på Twitter.

Bland de inhemska favoriterna återfinns stjärnskottet Olivia Rodrigos “Traitor,” Taylor Swifts “State of grace,” Jon Batistes “Freedom,” Chris Stapletons “You should probably leave” och Justin Biebers “Holy”.

Den utländska spellistan ses mer som en kulturell och diplomatisk balansgång där Blinken lyfter fram artister från olika regioner i världen – gärna sådana som har engagerat sig i USA:s internationella relationer.

Där återfinns till exempel kanadensaren Abel Makkonen Tesfaye, mest känd som The Weeknd, som donerade en miljon dollar till hjälpinsatser i Etiopien, samt Seinabo Sey och hennes låt “Sweet dreams”.

"Artisten från Stockholm är influerad av Alicia Keys och Beyoncé", skriver Blinken som en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!