Carola etta pÄ Svensktoppen efter 37 Är

NÀr Carola HÀggkvist sjöng in "SÀg mig var du stÄr" 1983 sÄ hade Svensktoppen en paus och lÄten fick aldrig en chans att klÀttra pÄ listan. Nu, 37 Är senare, Àr den för första gÄngen, i en duett med Zara Larsson, etta.

Carola HÀggkvists lÄt "SÀg mig var du stÄr" Àr etta pÄ Svensktoppen. Arkivbild.

Carola HÀggkvists lÄt "SÀg mig var du stÄr" Àr etta pÄ Svensktoppen. Arkivbild.

Foto: Christine Olsson/TT

Musik2020-10-25 17:35

Duon framförde lÄten tillsammans för första gÄngen i en strömmad spelning pÄ Gröna Lund i somras. Carola sÀger i en intervju med Svensktoppens Carolina Norén att hon fick en glad överraskning nÀr duetten under söndagen gick upp i topp.

– Vad glad jag blir. Det Ă€r som ett uppvaknande. Jag tycker det finns en skĂ€rpa i lĂ„ten som jag tycker om, dĂ€r man bĂ„de utmanar lyssnaren och sig sjĂ€lv, sĂ€ger hon.

De senaste Ären har "SÀg mig var du stÄr" börjat spelas ute pÄ klubbar och fester. Men varför den plötsligt blev en hit över 30 Är efter att den slÀppts Àr det ingen som vet. Little Jinder tolkade den i "SÄ mycket bÀttre" 2019 och nÀmnde dÄ att den spelas överallt pÄ utestÀllen i Stockholm.

Göteborgs-Posten har försökt gÄ till botten med varför "SÀg mig var du stÄr", som Àr en cover pÄ den nederlÀndska "Why tell me why" av Anita Meyer frÄn 1981, Àr sÄ tilltalande för en yngre generation. Carola har dock en teori, sÀger hon till GP.

– LĂ„ten i sig, den stĂ„r sig i och med att den har en sĂ„ aktuell text. Du kan lĂ€gga in vilken mening du vill, för klimatet, för jĂ€mstĂ€lldhet, för rĂ€ttvisan, för det som Ă€r sant och Ă€kta och som hĂ„ller.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om