Danny släpper låt med fansen

När Danny Saucedo släpper sin första egna singel på tre år, "Ere bara jag", gör han det utan stora skivbolag i ryggen. I stället har han låtit sina fans investera pengar i låten.

Danny Saucedo är aktuell med singeln "Ere bara jag". Pressbild.

Danny Saucedo är aktuell med singeln "Ere bara jag". Pressbild.

Foto: Egon Detthoff

Musik2020-07-31 11:15

Danny Saucedo följer upp sitt senaste album "Hör vad du säger men jag har glömt vad du sa" med mer musik på svenska. Hans nya singel "Ere bara jag" föddes ur den osäkerhet som nutiden präglas av. För Danny Saucedo har 2020 bland annat inneburit en inställd arenaturné, men också en konsert i ett tomt Globen.

– Jag har haft en insiktsfull vår och sommar där jag har fått tänka om och känna efter i en del frågor, både privat och i yrkeslivet, säger han i en mejlintervju med TT.

– Oron för min bransch och alla kollegor har lett till nya uttryck och lösningar som kanske inte hade fått slå rot annars.

Efter att idén till låten hade fötts vände sig Danny Saucedo till sina fans via Instagram, där han bad dem att investera pengar i låten. Baserat på sina andelar äger fansen delar av rättigheterna till "Ere bara jag", och kommer därmed att tjäna pengar varje gång den spelas. Enligt Danny Saucedo har både supporten och intresset för projektet varit stort.

– Jag älskar innovation, när något utmanar det stora och rör om. Lite David och Goliat, säger han.

"Ere bara jag" släpps den 31 juli.

Fakta: Danny Saucedo

Född: 1986.

Bor: I Stockholm.

Gör: Artist och låtskrivare.

Bakgrund: Slog igenom i "Idol" 2006. Albumdebuterade med "Heart beats" 2007 och har sedan dess släppt ytterligare tre album, senast "Hör vad du säger men jag har glömt vad du sa" 2015. Har också släppt tre album med gruppen EMD. Medverkade i "Så mycket bättre" 2016 och har tävlat i Melodifestivalen tre gånger, 2009, 2011 och 2012.

Aktuell: Med singeln "Ere bara jag" som hans fans har fått investera pengar i.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!