Ebbot Lundbergs gig stoppades av polis

När artisten Ebbot Lundberg skulle spela på en middag på en restaurang på Björkö utanför Göteborg stoppades arrangemanget av polis.

Ebbot Lundberg fick inte framträda på en restaurang inför sittande publik, då restaurangen inte hade sökt tillstånd. Arkivbild.

Ebbot Lundberg fick inte framträda på en restaurang inför sittande publik, då restaurangen inte hade sökt tillstånd. Arkivbild.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Musik2020-08-19 15:55

Anledningen var att restaurangen inte hade sökt tillstånd för allmän sammankomst eller offentlig tillställning, skriver Göteborgs-Posten.

Däremot fick artisten Daniel Lemma framträda inför middagsgästerna veckan innan. Krogägaren David Lyckdal säger till GP att polisen hävdar att människor då kom för maten, eftersom Daniel Lemma inte är lika känd.

– Det vi fick höra var att det hade varit okej med en lokal artist som inte var namnkänd, säger han.

Ebbot Lundberg upplever det som att han straffas, eftersom polisen förväntat sig att fler skulle komma för att se honom framträda.

– Framförallt i storleken på publik som tillåts. Jag kan inte förstå det när man ser hur det ser ut på stränderna och överallt i det fina vädret. Det är jättekonstigt och jag ser ingen logik i det, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!