Filip Dikmen stängs av från ”Musikhjälpen"

Komikern Filip Dikmen skulle ha varit en av programledarna för årets upplaga av ”Musikhjälpen” i Sveriges Radio, men samarbetet har avbrutits i förtid, skriver Dagens Nyheter.

Filip Dikmen blir av med uppdraget som programledare för årets upplaga av "Musikhjälpen". Arkivbild.

Filip Dikmen blir av med uppdraget som programledare för årets upplaga av "Musikhjälpen". Arkivbild.

Foto: Paul Wennerholm/TT

Musik2023-10-26 17:03

Anledningen ska vara de videor som Dikmen postat i sociala medier om händelserna i Israel och Gaza.

”Musikhjälpen” sänds i SR och SVT med start den 11 december. Programledarna har ännu inte offentliggjorts, men en av dem skulle enligt uppgifter till DN ha varit komikern Filip Dikmen.

– Baserat på vad jag fått höra från mina uppdragsgivare så anser de inte att jag har varit partisk eller problematisk. Det verkar snarare handla om att jag sagt för mycket, säger han till tidningen.

Anna-Karin Larsson, ansvarig utgivare för ”Musikhjälpen”, skriver till DN:

”Vi kommenterar inte avtal med uppdragstagare generellt, men eftersom han valt att gå ut med detta så kan vi bekräfta att han var tilltänkt som programledare. Vi kan tyvärr heller inte kommentera varför vi valde att avsluta uppdraget i förtid på grund av det avtal som finns, men vi delar inte bilden som beskrivs i media.”

Dikmen säger att han är sårad och besviken på ”Musikhjälpen”.

– De säger att de inte tycker att jag gjort något fel, men att de är rädda för hur det hela ska vinklas och att det kan missförstås. Det är den enda förklaringen jag fått.

”Musikhjälpen” sänds från Stortorget i Växjö den 11–17 december. Årets tema är ”Ingen ska behöva dö av hunger”.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!