Gamla Beach Boys tar avstånd från nya

Brian Wilson och Al Jardine, tidigare medlemmar i Beach Boys, hade ingen aning om att Mike Loves upplaga av bandet skulle medverkar vid Donalds Trumps insamlingskampanj i Kalifornien.

Brian Wilson, tidigare medlem i Beach Boys, tar avstånd från sin tidigare kollega Mike Loves stöd till Donald Trump. Arkivbild.

Brian Wilson, tidigare medlem i Beach Boys, tar avstånd från sin tidigare kollega Mike Loves stöd till Donald Trump. Arkivbild.

Foto: AP/TT

Musik2020-10-19 11:10

I en kommentar till Variety tar de avstånd från insamlingen som de läst om i Los Angeles Times.

"Vi har absolut inget att göra med Trump-insamlingen i dag på Newport Beach. Inget. Vi visste inte ens om den", skriver Wilson och Jardine inför den spelning som bandet skulle göra den 18 oktober.

Wilson och Jardine har inte spelat med Beach Boys sedan bandets 50-årsjubileum 2012, skriver Pitchfork . Sedan dess är det i stället deras tidigare kollega Mike Love som fortsatt turnera tillsammans med andra musiker.

För två år sedan besökte Mike Love också Donald Trump i Vita huset i samband med att presidenten undertecknade en ny lag för att skydda musikskapares upphovsrättigheter.

Även tidigare i år gjorde Brian Wilson och Al Jardine en markering mot Loves val av spelplatser för dagens Beach Boys. Den gången spelade bandet i Reno, Nevada, på Safari Club Internationals årliga konvent, en organisation som enligt Wilson och Jardine stödjer troféjakt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!