Här avslöjar Winnerbäck nya albumtiteln

Lars Winnerbäck har avslöjat titeln på sitt nya album, och hela låtlistan. 27 september släpps "Eldtuppen".

Lars Winnerbäck

Lars Winnerbäck

Foto: Peter Jigerström

MUSIK2019-08-21 10:26

I ett pressmeddelande från skivbolaget delar artisten som växte upp i Linköping med sig av sina tankar kring låtskrivandet:

"Jag har skrivit låtar i så gott som hela mitt liv. Ändå vet jag inte hur man gör. Ändå skriver jag igen. Det här är resultatet av elva korta ögonblick när jag ansett att jag lyckats göra ord och toner av det jag går och känner och tänker på. Dom flesta ögonblicken hände på hösten 18 och vintern 19. Det blev till slut min tolfte skiva, och den fick heta 'Eldtuppen.", skriver Winnerbäck.

"Jag kan i efterhand bara konstatera att det kom att handla mycket om att börja om. Jag tror att jag sjunger det på tre skilda ställen på skivan. Att börja om. Inte som ett ekorrhjul, utan mer som att livet överraskar. Det är väl på det hela taget en rätt uppåt skiva. Eller, jag vet inte. Jag tycker det. För mig kan det handla om att jag skulle bli farsa igen, om att ha tonårsbarn, om äktenskap, om att passera fyrtio. Och så kärleken förstås", fortsätter Winnerbäck i pressmeddelandet.

Lars Winnerbäck är omgift med norska skådespelaren Agnes Kittelsen, och deras första barn föddes i våras.

Albumet är inspelat i Grouse Lodge studios på Irland med basisten Jerker Odelholm som producent. Winnerbäck skriver att han tycker det var en ynnest att få spela in med fullt band i en riktig studio. "Jag vet att jag är en lucky bastard", konstaterar han.

Albumet ges ut 27 september. Turnén inleds i gamla hemstaden Linköping i november och avslutas i Globen i Stockholm, vilket blir första gången för Winnerbäck.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!