Kim Larsen-musikal kommer till Sverige

I en något försvenskad version kommer nu en av Danmarks största musikaliska framgångar de senaste åren, musikalen "Mitt om natten", till Sverige.

Nic Schröder har en av huvudrollerna i musikalen "Mitt om natten", som baseras på Kim Larsens och Gasolins musik. Pressbild.

Nic Schröder har en av huvudrollerna i musikalen "Mitt om natten", som baseras på Kim Larsens och Gasolins musik. Pressbild.

Foto: Julius Production

Musik2021-11-16 19:25

"Mitt om natten" utspelas i Köpenhamn på 1980-talet och baseras på musik av Kim Larsen och Gasolin. Filmen med samma namn från 1984, där Kim Larsen själv spelade huvudrollen, är en av de mest sedda danska biofilmerna någonsin.

I protest mot etablissemanget skapar de arbetslösa barndomsvännerna Arnold och Benny fristaden Haveje. Där bygger det sorglösa livet på drömmen om jämlikhet, frihet och brödraskap – och massor av kärlek.

Men lyckan blir kortvarig. Snart sätter droger, gängmedlemmar, bostadsspekulanter och köpmannens dotter Susan Himmelblå vänskapen på prov.

I den svenska musikalen spelas huvudrollerna som Benny och Arnold av Nic Schröder och Cornelius Löfmark. För regin står Anders Albien.

Musikalen har premiär den 23 september nästa år på Nöjesteatern i Malmö. Biljetterna släpps den 19 november.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om