Mellolåtar läcks fortfarande på rysk sajt

Melloläckan är ännu inte tätad. Melodifestivalens bidrag fortsätter att läckas ut på sajten VK, som ofta kallas "ryska Facebook", rapporterar SVT Nyheter.

Charlotte Perrelli och Tusse får man inte lyssna på förrän efter fjärde deltävlingen. Men på "ryska Facebook" går det redan nu. Arkivbild.

Charlotte Perrelli och Tusse får man inte lyssna på förrän efter fjärde deltävlingen. Men på "ryska Facebook" går det redan nu. Arkivbild.

Foto: Jessica Gow/TT

Musik2021-02-25 23:31

Sändningarna har av olika konton lagts ut i sin helhet, varje vecka, och i flera fall har även enskilda låtar lagts ut.

Enligt reglerna får inga av de tävlande låtarna offentliggöras i sin helhet före respektive deltävling och de låtar som går direkt till final får inte släppas förrän efter att den fjärde deltävlingen har sänts.

"Vi har rapporterat uppladdningarna av det upphovsrättsskyddade materialet. Då det ej är upphovsmän eller ett skivbolag som ligger bakom publiceringen kommer det ej att påverka tävlingen”, skriver tävlingsproducenten Karin Gunnarsson i ett mejl till SVT Nyheter.

Vem som har läckt materialet framgår inte. Den första läckan gjordes av en rysk sajt som hade ackreditering till SVT:s Mellomediesajt.

– Där är de nu bannade. Vi har väldigt tydligt gått ut med vad som gäller om man får tillgång till det här. De har inte längre tillgång till sajten och vi hoppas att det inte ska upprepas, sade tävlingsproducent Karin Gunnarsson på en presskonferens då.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!