Queen C deltar i musikfestival

Under artistnamnet Queen C uppträder Chelsy Nicolas, rappare och låtskrivare från Vimmerby på festivalen Live at Heart i Örebro i helgen.

Chelsy Nicols a.k.a Queen C spelar på musikfestivalen Live at Heart.

Chelsy Nicols a.k.a Queen C spelar på musikfestivalen Live at Heart.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Musik2018-09-07 18:30

Chelsy går sista året på det estetiska programmet på Västerviks gymnasium och tillsammans med beatboxaren och dj:n Fabian Appelqvist från Västervik är hon nu på den stora showcasefestivalen i Örebro. Att få vara med här var en vinst från musiktävlingen Imagine, där Chelsy lyckades ta sig från den lokala tävlingen i Västervik, via regionfinalen i Kalmar till riksfinalen i Uddevalla.

– Det känns bra. Jag har en spelning på fredagskvällen vid tio och en på lördagen vid åtta. Än så länge är jag inte nervös, jag brukar bli det några minuter innan jag ska gå ut på scenen, säger Chelsy.

Här kommer hon spela låtar från ep:n hon nyligen släppt.

En showcasefestival är en festival främst för branschfolk, som artister och skivbolag.

– Där har man en chans att bli upptäckt, säger Chelsy

– Jag hoppas framför allt kunna knyta kontakter med andra artister, som jag kan samarbeta med i framtiden. Och så är det roligt att kolla på andra som uppträder. Här finns många duktiga i en massa olika genrers.

Med sig till Örebro har Chelsy beatboxaren Fabian Appelqvist.

– Det är kul! Han är intresserad av samma typ av musik och beatbox funkar ju väldigt bra med hip hop. Jag har ju varit själv när jag uppträtt ganska länge nu, så det är skönt att inte vara ensam.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!