Sommarturnén: Wilmer X saknar blandbanden

Även om kinarestaurangerna blivit färre och rocken i logen kunde ha varit mer obskyr, ser Wilmer X fram emot ännu en turnésommar. –Få saker kan toppa en sommarkväll i en park eller på ett torg fullt med glada människor, säger sångaren Nisse Hellberg.

Nisse Hellberg i Wilmer X. Arkivbild.

Nisse Hellberg i Wilmer X. Arkivbild.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Musik2023-07-23 08:40

TT: Hur viktig är sommarturnén för dig som artist?

– Jag har ofta fått frågan om jag föredrar klubb- eller sommarturné och svaret är fortfarande att jag känner mig lyckligt lottad som slipper välja. Rockmusik gör sig bäst i en lagom trång klubb men samtidigt är det få saker som kan toppa en sommarkväll i en park eller på ett torg fullt med glada människor.

TT: Var i Sverige spelar du allra helst?

– Vi spelar av naturliga skäl mest i södra Sverige men helt ärligt spelar det mindre roll var vi uppträder. Det viktiga är att arrangemanget känns rätt och att publiken gillar det vi gör. Och så brukar det vara ända från Ystad till Kiruna.

TT: Vilken är den bästa konsert du har sett?

– Någon av de otaliga Rolling Stones-konserterna jag bevittnat. Cirkus 2003 är en stark utmanare.

TT: Vad kan du inte vara utan på en turné?

– Bra musik i logen timman innan konserten. Förr var det blandband som gällde, kassetter alltså. Nu får man knåpa ihop digitala listor istället, men där saknas mycket av den obskyra gamla rock'n'roll som jag uppskattar mest.

TT: Hur mycket sömn får du?

– Definitivt för lite. Jag har svårt att somna efter konserterna och tyvärr går turnébussen oftast alldeles för tidigt dagen efter.

TT: Vad äter du helst på en turné?

– Mackor. Förr var det närmast en ritual att vi gick på kinarestaurang men de har tyvärr blivit färre de senaste åren. Bläckfisk i svart bönsås är min favorit, det har jag ätit tonvis av genom åren.

Fakta: Här spelar Wilmer X i sommar

26/7 Tylösand (med Nationalteatern), 29/7 Falkenberg, 11/8 Borgholm, 19/8 Göteborg, (med Nationalteatern), 1/9 Stockholm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!