Veronica Maggio slÀpper nytt

Efter ett pandemiĂ„r dĂ€r den svenska musikscenen till stor del har legat pĂ„ is slĂ€pper Veronica Maggios en ny singel. –Jag tror att min musik och mina texter fĂ€rgats av nĂ„gon sorts lĂ€ngtan efter att fĂ„ explodera och kĂ€nna stora kĂ€nslor igen, sĂ€ger hon.

Veronica Maggio slÀpper sin första singel, "Se mig", frÄn det kommande albumet. Arkivbild.

Veronica Maggio slÀpper sin första singel, "Se mig", frÄn det kommande albumet. Arkivbild.

Foto: Claudio Bresciani / TT

Musik2021-05-28 08:58

2019 slĂ€ppte Veronica Maggio albumet ”Fiender Ă€r trĂ„kigt” och nu kommer lĂ„ten "Se mig"– som Ă€ven ingĂ„r pĂ„ hennes kommande album. Och enligt den svenska artisten, som 2006 slog igenom stort med lĂ„ten "Dumpa mig", har det tuffa pandemiĂ„ret trots allt Ă€ven lett till nya perspektiv.

– Jag tror att min musik och mina texter fĂ€rgats av nĂ„gon sorts lĂ€ngtan efter att fĂ„ explodera och kĂ€nna stora kĂ€nslor igen. PĂ„ det sĂ€ttet har det varit bra. Jag har fĂ„tt byta perspektiv lite helt enkelt. Först kĂ€ndes det bara oinspirerande och svĂ„rt, men till slut fick det motsatt effekt och jag hittade nĂ„got nytt, sĂ€ger hon.

"LĂ€ngtar efter allt"

Veronica Maggio har sedan debuten utvecklats till att bli en av Musiksveriges mest populĂ€ra liveartister. 2019 slog hon publikrekord pĂ„ Gröna Lund, dĂ€r hennes tre konserter sammanlagt lockade 51 000 personer, men under pandemin har det av lĂ€ttförklarliga skĂ€l blivit stopp för de större framtrĂ€dandena – och saknaden Ă€r stor.

– Det kĂ€nns nĂ€stan overkligt att jag har haft den typen av spelningar. Lite som att det kĂ€nns overkligt att man en gĂ„ng i tiden fick röka pĂ„ krogen. Som om det aldrig hĂ€nt. Jag lĂ€ngtar efter allt. Alla musiker, nervositeten innan gig, konfettikanondoft, publikljudet, turnĂ©bussen, logehĂ€nget, att titta pĂ„ andra band och att vakna i scenklĂ€der...allt, sĂ€ger hon.

"Sparar det till pensionen"

Tidigare i vĂ„r gjorde Daniela Rathana, Myra Granberg, Victor Leksell och Miriam Bryant sina egna tolkningar av var sin lĂ„t frĂ„n det tioĂ„rsjubilerande albumet "Satan i gatan". Enligt Veronica Maggio var hyllningarna hedrande – samtidigt som hon sĂ€ger att det inte Ă€r helt okomplicerat att som artist ha nĂ„tt ett slags ikonstatus.

– Versionerna var superfina, men kanske har mitt "imposter syndrome" blivit lite starkare? Det Ă€r svĂ„rt att förhĂ„lla sig till sĂ„dant dĂ€r. Jag Ă€r lite av en "uppĂ„t framĂ„t"-person och stannar inte gĂ€rna upp och tĂ€nker sĂ„ mycket pĂ„ det som varit. Jag sparar det till pensionen, sĂ€ger hon.

Singeln "Se mig", som slÀpps den 28/maj, Àr skriven tillsammans med Simon Hassle och Agrin Rahmani, med bidrag av Louise Lennartsson och Litens.

Fakta: Veronica Maggio

Född 1981 i Uppsala.

Flerfaldigt Grammisbelönad artist. Ligger bakom lÄtar som "Jag kommer", "SnÀlla bli min", "17 Är" och "MÄndagsbarn". Albumdebuterade 2006 med "Vatten och bröd", som innehöll genombrottssinglarna "Dumpa mig" och "Nöjd?".

Har dÀrefter gett ut albumen "Och vinnaren" (2008), "Satan i gatan" (2011), "Handen i fickan fast jag bryr mig" (2013), Den första Àr alltid gratis" (2016). och "Fiender Àr trÄkigt" (2019).

SlÀpper den 28/5 singeln "Se mig", som Àven ingÄr pÄ hennes kommande album.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om