Zara Larsson gör duett med Carola: "Legend"

När det i augusti blir Zara Larssons tur att inta scenen på Gröna Lund i ett specialprogram av TV4:s "Late night concert" gästas hon av barndomsidolen Carola. –Min första skiva var en Carola-skiva, säger Zara Larsson, som är mitt uppe i sin lugnaste sommar på länge.

Zara Larsson uppträder i ett specialprogram av TV4:s "Late night concert" som sänds den 4 augusti. Pressbild.

Zara Larsson uppträder i ett specialprogram av TV4:s "Late night concert" som sänds den 4 augusti. Pressbild.

Foto: Jakob Dahlstrom/TV4

Musik2020-07-22 07:15

En vanlig sommar i Zara Larssons liv består av konserter, festivaler, kanske en turné. Men i år har situationen av förklarliga skäl varit en annan. Festivalscenerna har bytts mot Stockholmsparker.

– Det känns faktiskt helt okej. Jag har fått tid att chilla hemma och med kompisar. Picknick har blivit min bästa grej. Men jag tycker synd om alla som precis har släppt album eller skulle ut på världsturné, säger hon.

"En öppen bok"

Ett avbrott i Zara Larssons picknicklunk är hennes framträdande i TV4:s "Late night concert". Tidigare i sommar har bland andra Molly Sandén och Benjamin Ingrosso uppträtt i programmet, inspelat på ett folktomt Gröna Lund i Stockholm.

– Det är klart att man saknar energin man får av publiken, men det var kul att få köra några låtar och träffa bandet igen. Dessutom blev det riktigt snyggt, lite som en musikvideo, säger Zara Larsson om det redan inspelade specialprogrammet, som leds av Tilde de Paula Eby och sänds i TV4 den 4 augusti.

Vid sidan av konserten består programmet också av intervjuer med Zara Larsson, där hon fokuserar på hur hennes liv med musiken hittills sett ut – från vinsten i "Talang" som tioåring, till de senaste årens internationella genombrott. Men hon kommer inte att avslöja några hemligheter, säger hon – det finns inga.

– Jag har ju alltid varit som en öppen bok.

Duett med Carola

Kvällen bjuder ändå på en överraskning. Zara Larsson får nämligen sällskap på scen – av barndomsidolen Carola. De har inte samarbetat tidigare och Zara Larsson blev positivt överraskad när Carola tackade ja.

– Hon är verkligen en legend. Hon var min första idol.

Tillsammans sjunger duon en av Zara Larssons favoritlåtar, Carolas "Säg mig var du står" från 1983.

– Det är en jäkla rivig låt som är jätterolig att sjunga.

Album på gång

Zara Larsson släppte sitt senaste album "So good" 2017. Sedan dess har samarbetena och singlarna – senast "Love me land" – avlöst varandra, men någon uppföljare har inte varit i sikte. Förrän nu. Efter sommaren släpper Zara Larsson sitt tredje album, vilket enligt sångerskan själv består av "good ass poplåtar" och är präglat av hennes utveckling från tonårigt pophopp till vuxen stjärna.

– Jag och mina kompisar har gått från att vara ett gäng skitungar till att bli unga kvinnor. Jag har levt, och jag tror att det kommer att höras, säger hon.

Zara Larsson släpper ett nytt album i höst. Innan dess är hon aktuell i TV4:s "Late night concert", där hon sjunger en duett med Carola. Pressbild.
Zara Larsson släpper ett nytt album i höst. Innan dess är hon aktuell i TV4:s "Late night concert", där hon sjunger en duett med Carola. Pressbild.
Fakta: "Late night concert"

Musikprogrammet "Late night konsert", som hade premiär i maj i år, är ett samarbete mellan Live Nation och TV4.

Varje program består av en konsert med en artist som också får berätta om sitt liv.

Konserterna spelas in utan publik på Gröna Lund i Stockholm.

Programledare är Tilde de Paula Eby.

Andra artister som har medverkat i "Late night concert" är bland andra Molly Sandén, Felix Sandman, Sabina Ddumba, Benjamin Ingrosso och Miriam Bryant.

Programmet med Zara Larsson, där hon gästas av Carola, sänds i TV4 den 4 augusti klockan 21.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!