"Breaking Bad"-figurer har blivit statyer

Två bronsstatyer föreställande de mytomspunna "Breaking Bad"-karaktärerna Walter White och Jesse Pinkman pryder numera ett kongresscenter i Albuquerque i New Mexico.

"Breaking Bad"-stjärnorna Bryan Cranston och Aaron Paul bredvid de nya bronsstatyerna i Albuquerque.

"Breaking Bad"-stjärnorna Bryan Cranston och Aaron Paul bredvid de nya bronsstatyerna i Albuquerque.

Foto: Chancey Bush/The Albuquerque Journal/AP/TT

Nöje2022-07-30 05:43

Statyerna har uppförts som en hyllning till den mångfaldigt prisbelönta tv-serien – som utspelade sig och filmades i Albuquerque – och dess arv.

"Breaking Bad"-stjärnorna Bryan Cranston och Aaron Paul, som spelar White och Pinkman i serien, regissören Vince Gilligan och Albuquerques borgmästare Tim Keller var på plats när statyerna skulle avtäckas på fredagen.

"Breaking Bad" som sändes i fem säsonger 2008–2013 handlar om kemiläraren Walter White (spelad av Bryan Cranston) som slår sig samman med den tidigare eleven Jesse Pinkman (Aaron Paul) för att producera och sälja metamfetamin.

Serien och dess avknoppning "Better call Saul", som utspelas före händelserna i ursprungsserien, har lett till ett stort uppsving för filmskapandet i New Mexico, samtidigt som den bitvis ligger nära verklighetens kamp mot drogberoende och kriminalitet i den amerikanska delstaten.

Regissören Vince Gilligan säger att han är medveten om att statyerna av "två fiktiva, ökända metamfetaminhandlare" inte kommer att uppskattas av alla i New Mexico, som brottats med mer än 43 000 dödsfall kopplade till alkoholförgiftning eller drogrelaterade överdoser de tre senaste decennierna.

– (Men) jag ser två av de bästa skådespelarna som USA någonsin har haft. Jag ser dem, i sina roller – två häpnadsväckande figurer – som ett varnande exempel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!