Han var inte nöjd med nya tv-serien

Komikern Philip Kullgren medverkar i en ny humorserie på TV4 play. Men själv är han missnöjd. "Det blev helt enkelt inte så kul."

I höstas framträdde Sebastian Falk och Philip Kullgren i Crusellhallen med karaktärerna Sagga och Tommy från Torghumor.

I höstas framträdde Sebastian Falk och Philip Kullgren i Crusellhallen med karaktärerna Sagga och Tommy från Torghumor.

Foto: Matthias Gräns

Nöje2019-01-01 14:00

Philip Kullgren är tidigare känd från framförallt "Torghumor" – youtubesketcherna med Åtvidabergskaraktärerna Tommy och Sagga som han skapat tillsammans med Sebastian Falk.

I dagarna gick sista avsnittet av humorserien Spiken på TV4 play, där duon spelar två av huvudrollerna.

TV4 må vara prestigefullt, men skådespelaren själv tycker att resultatet blev sådär.

– Vissa scener är toppen, men jag hade högre förväntningar på helheten. Humorn står inte riktigt i proportion till budgeten. Med tanke på det man tidigare skapat på Youtube för ingenting så hade jag högre förväntningar, inte minst på mig själv som en av manusförfattarna, säger han uppriktigt.

Redan i manusstadiet började varningsklockorna ringa för Philip, som är van att göra i princip allt själv i en produktion.

– Det kändes som att projektet styrdes i en riktning där jag inte fick ut så mycket av mig själv och min humor.

Hänger Åtvidabergsprofilen läpp nu? Nej då. Han har lärt sig massor och har själv överseende med serien.

– Vi var ett helt nytt gäng med ett helt nytt koncept. Det kan inte gå strålande varje gång. Och många tycker ju för övrigt att Spiken är en väldigt rolig serie.

Inför det nya året har Philip Kullgren, föga förvånande, flera nya projekt på gång. Hans karaktär Cindy – singelmamman som avgudar pyssel och instagrammar flitigt under @cindypyssel – ska livepyssla på Konsert och kongress.

– Gillar man Cindy kommer man få en toppenkväll med snack, show och vin.

Även youtubepubliken kommer få möta helt nya karaktärer. Här finns en småländsk analytiker som arbetar på pensionsbolag men som blir besatt av likes på instagram, en homosexuell chefdesigner som blir headhuntad till ett modehus i Sverige, och en vräkig stockholmare som tror han räddar miljön i sin Tesla. Sketcherna ska sändas på Youtubekontot Pellenproductions. Ja, såvida inte SVT, Netflix eller HBO hör av sig då.

– Men då ska jag in och detaljstyra det hela!

Philip Kullgren som sin karaktär Cindy.
Philip Kullgren som sin karaktär Cindy.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!