HBO:s vd ber om ursäkt för trollkonton

HBO-chefen Casey Bloys skickade ut sin "hemliga armé" av trollkonton för att ge sig på filmkritiker. Nu ber han om ursäkt.

Casey Bloys, vd för HBO, tog filmkritikernas recensioner väldigt hårt. Arkivbild.

Casey Bloys, vd för HBO, tog filmkritikernas recensioner väldigt hårt. Arkivbild.

Foto: Richard Shotwell/AP/TT

Nöje2023-11-03 14:57

Casey Bloys, vd på HBO, ber om ursäkt för att ha gett anställda i uppdrag att skapa falska konton på Twitter, numera X, för att gå till angrepp mot filmkritiker.

Ursäkten kommer efter att Rolling Stone avslöjat en sms-konversation mellan Bloys och HBO:s biträdande vd Kathleen McCaffrey. I textmeddelandena diskuterar de sin "hemliga armé" som skulle ge sig på filmkritiker som gett HBO-program dåliga recensioner.

Under en presentation av HBO:s kommande film- och tv-utbud tog Casey Bloys upp anklagelserna.

– De som känner mig vet att jag som programchef är väldigt passionerad för de tv-program vi bestämmer oss för göra, sade han enligt Variety och fortsatte:

– Jag vill att programmen ska bli fantastiska. Jag vill att människor ska älska dem. Jag vill att ni alla ska älska dem. Era åsikter om programmen är väldigt viktiga för mig. När ni har det i åtanke, och räknar in att detta var 2020 och 2021 ...

– Jag arbetade hemifrån och skrollade ohälsosamt mycket på Twitter. Jag kom då på en väldigt dum idé för att få utlopp för min frustration, sade Casey Bloys.

Han erkände att sex Twitter-inlägg "inte var särskilt effektiva" och bad om ursäkt till de inblandade. Inläggen riktade sig mot kritiker som bland annat recenserat HBO-serierna "Perry Mason" och "Mare of Easttown".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om